>>> IPad, IPhone GİBİ APPLE İŞLETİM SİSTEMİ ALTINDA ÇALIŞAN CİHAZLARDA ÖĞRENCİ ŞİFRELERİ ÇALIŞMAMAKTADIR. SORUN YAŞANMAYAN WINDOWS VE ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN DYNED'İ AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ... >>> DYNED'İ İLK DEFA KULLANAN ÖĞRENCİLERİN PLACEMENT TEST'E (YERLEŞTİRME TESTİ) GİRMESİ GEREKMEKTEDİR. TEST SONUCUNA GÖRE PROGRAM SİZE HANGİ KURDAN BAŞLAYACAĞINIZI BİLDİRECEK VE O KURLARIN KİLİDİNİ OTOMATİK OLARAK AÇACAKTIR. TESTİ YARIDA BIRAKIR YA DA BAĞLANTINIZ KOPARSA TEST KİLİTLENECEKTİR. BU DURUMDA EĞİTMENİNİZE BAŞVURARAK KİLİDİN AÇILMASINI SAĞLAYIN. AKSİ TAKDİRDE PROGRAMDAKİ DERSLER AÇILMAYACAKTIR... <<<

14 Ocak 2009 Çarşamba

DYNED NASIL KURULUR? RESİMLİ DYNED KURULUMU

(Güncelleme: Kurulum sırasında yaşanan problemlerden kurtulmak ve kurulum gerektirmeyen Dyned'i indirmek için http://dynedturkiye.blogspot.com/2010/03/kurulumsuz-dyned-rapidshare-sadece-2.html 'e tıklayın.)


UYARI: DYNED SUNUCULARINDA (SERVER) BAĞLANTI PROBLEMİ OLDUĞU SIRADA PROGRAMI KURMAYA ÇALIŞIRSANIZ İŞLEMİNİZ YARIDA KALACAK; VERSIONW.INI HATA MESAJI YA DA INTERNET BAĞLANTISI İLE İLGİLİ BİR HATA MESAJI ÇIKACAKTIR. BU NEDENLE KURULUM YAPARKEN DYNED SUNUCULARINDA BAĞLANTI PROBLEMİ OLMADIĞINDAN EMİN OLUNUZ. (ÖRNEĞİN, KURULUM YAPMADAN ÖNCE ARKADAŞLARINIZDAN O ANDA DYNED'E GİRİLİP GİRİLEMEDİĞİ KONUSUNDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.)

DYNED Kurulum CD'sini takınca karşımıza aşağıdaki ekran geliyor. Aşağıda gösterdiğim adımları uygularsanız kolayca kurulum yapabilirsiniz.






Dosyalar kopyalanmaya başlıyor.

Dosyaların yüklenmesi bitti. Ama durun, daha işimiz bitmedi. TAMAM'a basın.

Kurulumun bu bölümünde artık CD'yi çıkaracağız. Sizler de CD'nizi çıkarın ve çıkardıktan sonra TAMAM'a basın.

Güncelleştirmeleri kontrol etmek önemli. Evet'e basıyoruz.

UYARI: Eğer internet bağlantısında bir sorun varsa, ya da DYNED serverında bir problem varsa, VERSIONW.INI hatası veriyor ya da "internet bağlantınızı kontrol edin" şeklinde bir mesaj çıkıyor. BİTİR tuşuna basarak GÜNCELLEME işlemini daha sonra yapın. Güncelleme işlemini daha sonra yapmak için (>Bilgisayarım>c:>Program Files>Dyned) klasörüne girerek orada yer alan UptoDate isimli dosyaya çift tıklayacaksınız. (Güncellemeye sonra da başlasanız, işlem sırası aynen aşağıdaki gibi olacaktır.)


Güncelleştirme yazılımı güncel değil diyecektir, YÜKLE diyeceğiz.

Önce güncelleme yazılımını yüklemeye başlıyor.

Güncelleme yazılımını yüklemeyi bitirince aşağıdaki uyarı çıkıyor. Biz de "Tamam" diyelim.

Şimdi bize güncellenecek öğeleri soracak. Hemen YÜKLEye basmayın.

Burada benim yaptığım gibi, yanında yıldız işareti olan öğeleri seçin. (Birden fazla öğeyi seçerken parmağınızı CTRL tuşunda basılı tutun.) Seçtikten sonra YÜKLE'ye basın.

Güncellemeleri yüklemeye başladı.





Güncellemeler de bitti.

Kurulum burada bitti.... BİTİR'e basalım.

Öğrenciler Masaüstünde bulunan DYNED COURSEWARE'e tıklayarak, öğretmenler ise yine masaüstünde bulunan DYNED RECORDS MANAGER'a tıklayarak programa giriş yapabilirler.

Önemli not: Programı çalıştırmak için QUICKTIME VERSION 6 (bir video programı) veya daha üstü versiyonuna ihtiyacınız vardır. Eğer programı çalıştırmak istediğinizde, QUICKTIME ile ilgili bir uyarı gelirse YÜKLE tuşuna basarak QUICKTIME'ın otomatik yüklenmesini sağlayın. (Yüklemede zorluk yaşarsanız, QUICKTIME PROBLEMİ ile ilgili yazımı okuyun.)

Programı nasıl kullanacağınızı da bir sonraki safhada göstereceğim.

Sir

287 yorum:

  1. ben hepsini yapıyorum ama sonra programı açınca quik timeyi kur geliyor kura basıyorum programı kapatıyor neden? acaba bana yardımcı olabilirmisiniz acaba

    YanıtlaSil
  2. Quicktime'ı bir de benim bu sitede verdiğim Quicktime indirme linkinden indirip yüklemeyi deneyin. Sağ taraftaki "Önceki Yazılar" bölümünden bahsettiğim yazıyı bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. sürekli internet bağlantınızı kontrol edin yazısı çıkıyor.hiçbir şekilde programa bağlanamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. evet, çünkü Dyned'e kesinlikle girilemiyor 2-3 gündür. O mesaj bu yüzden çıkıyor.

    YanıtlaSil
  5. Sir ben Mert. DynEde girmeye çalışıyorum ama "DynEd sunucusuna bağlanılamıyor internete bağlı olduğunuzu kontrol edin" diyor.Ama msnye ve internete kolayca girebiliyorum.Ne Yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  6. Mert, bence sitede yayınlanan tüm yazıları okumalısın. Özellikle de son zamanlarda yazdıklarımı. Lütfen, dyned'de çıkan hata mesajları başlıklı yazıyı da oku. Sorduğunuz tüm soruların cevabı sitede var. Sitedeki tüm yaızları okusanız iyi olacak bence.

    YanıtlaSil
  7. 18 Şubattan bu yana ben de giremiyorum arkadaşlar.Bu kadar uzun süren bir problem olmamıştı şimdiye kadar.Sorunun ne olduğunu bilen var mı? (İstanbul)

    YanıtlaSil
  8. Sorun, maalesef Dyned'in çok kötü alt yapısından kaynaklanıyor. Sürekli sunucu (server) çöküyor. Programı çalıştırmak istediğinizde sunucuyla bağlantı kurmaya çalışıyor ama bunu başaramadığı için program açılmıyor.

    YanıtlaSil
  9. bugün bende dyned e giremedim. 2 dersim onunla uğraşmakla geçti. Sanırım sunucu problemi var. daha önce öğrenciler girebilmişti. İnternet hatası veriyor sürekli

    YanıtlaSil
  10. SİR bn dyned e giriş ypıorum ama ynlış şifre dio acılmıo ne ypmalıyım??

    YanıtlaSil
  11. @Adsız, DYNED'DE KARŞILABİLECEĞİNİZ HATA MESAJLARI adlı bölümü okuyun.

    YanıtlaSil
  12. Bu resimlerdeki gibi şeyler çıkmıor cdde manual die bişi war ona tıklıorum olduğu kdr yapıorum snra güncelleme kısmına geliorum *** işareti hiçbişi çıkmıo napmalıyım

    YanıtlaSil
  13. @dido, eğer kurulum yaparken GÜNCELLEŞTİRMEye kadar geliyor ama ondan sonrasını yapamıyorsan, bunun sebebi DynEd'deki sunucu problemleri. Yani Güncelleme yapmak için DynEd sunucusuna internet bağlantısı yapılamıyor demektir. Maalesef bu da DynEd'in kötü altyapısından kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  14. dyned nasıl aça bilirim şifremi nasıl oluştura bilirim

    YanıtlaSil
  15. şifreyi siz değil okulda Dyned'den sorumlu öğretmen ya da sizin kendi öğretmeniniz oluşturup size verecek.

    YanıtlaSil
  16. ben de de Fisth English (Turkish)kurulu değil yazıyor.Bunun için ne yapmalıyım.Lütfen bilgiverin Gizem By

    YanıtlaSil
  17. Dyned kurulumu sırasında First English de yükleniyor olması gerekiyor. Belki sizde First English öğretmeniniz tarafından açılmamıştır. Kendi İngilizce öğretmeninize başvurun ya da Dyned'i yeniden kurmayı deneyin.

    YanıtlaSil
  18. sir ben okan bende yeni üye oldum okuldan neyse cdyi taktım yüklüyo ama sonra proxy server falan hata veriyor internet bağlantısını kontrol edin diyor son günlerde gerçekten girilemiyormu servera?

    YanıtlaSil
  19. @Okan, son günlerde problem yok ama bazen girilemediği oluyor. Belki sen o anlardan birine denk gelmişsindir. Şu sıralarda ara ara zorluk olsa da bağlantı problemi pek yok.

    YanıtlaSil
  20. ben sizin söylediklerinizi uyguladım Uptodate e gelince internet accees error olarak karşıma çıktı. neyapmalıyım?

    YanıtlaSil
  21. Dyned'e erişim sırasında sık sık internet problemi yaşanıyor. Siz de buna rastlamışsınız. Kurulum sırasında Uptodate yani güncelleme işlemini yapmak için Dyned'e internet aracılığıyla bağlanmak gerekiyor. Dyned'de internet problemi varsa bu gerçekleşemiyor ve kurulum yarım kalıyor. Siz bir müddet sonra yeniden UPTODATE işlemini yapmayı deneyin, Dyned'de internet problemi olmayan bir zamana denk geldiğinde güncelleme işlemini bitirecek böylece kurulumu tamamlayacaksınız.

    YanıtlaSil
  22. ben gizem kaç haftadır dynedi kurmaya çalışıyorum üstteki yönergeleri harfi harfine uyguladım ama hata belirtiyor ne yapmalıyım???

    YanıtlaSil
  23. @Gizem, belirtilen hatayı yazarsanız yardımcı olma şansımız artar.

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar,
    Ben dyned'i yükledim ve güncellemeleri yaptım ancak masaüstünden giriş yaptığımda uygulama hatası veriyor ve program açılmıyor. bu sorunu nasıl giderebilirim???

    YanıtlaSil
  25. @yunus, Quicktime'ı da kurdunuz mu? Kurduysanız, sorun bilgisayarınızdan ya da Windows'taki bir probleminizden kaynaklanıyor da olabilir. Eğer bilgisayarınızdaki dosyaların yedeği varsa format atarak widnows'u yeniden kurmak bir çözüm olabilir.

    YanıtlaSil
  26. dyned hakkında hiç bir fikrim yok daha bugün öğrendim kullanabilmek için neler yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim lütfen yardımınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  27. @kadriye, bu sitede yer alan tüm yazıları tarih sırasıyla okursan, aklındaki pek çok soruya cevap bulabilirsin. Bunun için ana sayfada sağ tarafta yer alan ÖNCEKİ YAZILAR bölümündeki yazıları okuman gerekiyor. Daha fazla nasıl yardım edebilirim bilemiyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  28. ben kaç haftadır dynedi kurmaya çalışıyorum ama olmuyor.bu sitede gösterildiği gibi bişey karşıma çıkmıyor.arkadaşlarım Quicktimeyi indir dediler.bnde indirdim.ama sonuçta yine olmadı.şuan Quick time var ama dyned bir türlü yüklenmiyor.lütfen yardım edin....

    YanıtlaSil
  29. "Kurmaya çalışıyorum, olmuyor." diyorsunuz. Karşınıza nasıl bir hata mesajı çıktığını söylerseniz belki yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  30. bana dyned cd sini öğretmenim kopyalayıp verdi takıyorum cd yi bir sürü dosya var içinde hangisinden kurmalıyım? setup ta kurmuyor ??

    YanıtlaSil
  31. normalde CD'yi taktığınızda en başta gösterdiğim KUR ekranının çıkması gerekiyor. Eğer o çıkmıyorsa, Bilgisayarım'a girin ve CD'nin üstüne gelerek mouse'un sağ tuşuna basın ve ARAŞTIR'ı seçin. Karşınıza CD'nin içindeki dosyalar açılacaktır. SETUP dosyasına iki kere tıklayarak kurmaya çalışın. Eğer hala kurulmuyorsa CD'de bir problem var demektir.

    Not: Öğretmenler tarafından CD çoğaltırken CD KOPYALA (COPY CD) seçeneğinden kopyalanmasına dikkat edilmelidir. (Veri Diski yarat seçeneğinden kopyalama yapmayın.)

    YanıtlaSil
  32. ya ben de cd var öğretmenimiz kopyaladı bizimkinide ama açılmıyor biz de internetten indirdik babamla ama naasıl üye olucam sir

    YanıtlaSil
  33. @büşra, bir şeye üye olman gerekmiyor. Düzgün çalışan bir CD'yle kurulumu doğru yaptıktan sonra öğretmeninizin size verdiği şifreyle giriş yaparak çalışmanız gerekiyor. Bu sitede yer alan linklerden de indirebilirsiniz eğer düzgün çalışan bir versiyon bulamadıysanız.

    YanıtlaSil
  34. ben bu cdyi kendim nasıl yapabilirim sir

    YanıtlaSil
  35. Dyned CD'sini ya öğretmeninden alacaksın ya da bu sitede yer alan linklerden indireceksin. Linklerden indirirsen indirdiğin parçaları sonradan birleştirmen gerekecek.

    YanıtlaSil
  36. sağolun ya çok işime yaradı ama öğrenci e postasını unuttum galiba okullar açıldığı zaman öğretmenden alcam herşey için çok teşekkür ederim yaa çok işime yaradı ahh bide evde dyned cd sini bulabilsim o bi sorun öbürü bi sorun ohhhhhhhhhhh yaaaaaaaaaaaa........................

    YanıtlaSil
  37. selam bende bu dynedi özel bir okulda çok yararlı olabileceği düşüncesiyle uygulayan fakat sonunda hüsrana uğrayan kişilerden biriyim. Programın alt yapısı henüz tam olarak hazırlanmaış. Gerçi diğer sürümleri de öyle. Bu nedenle sık sık sorunlar yaşanması gayet doğal.

    YanıtlaSil
  38. selam sir ben şifremi yazıyorum giriyorum ama lütfen bir eğitim yazılımı seçin diyo altta ik tane şeyler var onların karşısındada kurulu değil yazıyo tıklıyom bu kurs kurulamamış lütfen kurun diyo ne yapabilirim yardımcı olusanız sevinirim

    YanıtlaSil
  39. normalde kurulum sırasında her iki eğitim yazılımının kurulması gerekiyor. Eğer böyle bir mesaj çıkıyorsa, güncelleme yapmayı deneyin. Normalde bu mesajın çıkmaması lazım. Çalışmak için First English'i seçmeniz ve programın da sorunsuz bunu açabilmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  40. ben bu programı kullanmaya yeni başladım...yükledim ama açmaya çalıştığımda sürekli internet bağlantısını kontrol edin diyor ya da ekran donuyor ne yapabilirim lütfen yardım edin!!

    YanıtlaSil
  41. bu sitede yer alan DYNED'de KARŞILAŞILAN HATA MESAJLARI başlıklı konuyu okursanız sorunun neden kaynaklandığını öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  42. sir dyned e girdiğimde
    quick time 6.0 ı indir yazıyor nasıl indirmeliyim bana yardımcı olurmusunuz hocamız bundan not verecekte

    YanıtlaSil
  43. quicktime'ı aşağıdaki linkten indirebilirsin.

    http://dynedturkiye.blogspot.com/2009/02/quicktimein-yeni-versiyonu.html

    YanıtlaSil
  44. ben güncellemenin tamamını yapıyorum ama uptodate diye bi dosya çıkmıyo ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  45. Güncellemeyi Dyned programı üzerinden yaparsanız elbette ki UPTODATE diye bir dosya çıkmayacaktır. Dyned programı açık değilken güncelleme yapmak isterseniz, bahsettiğim UPTODATE isimli dosyaya ulaşmanız gerekiyor manasında yazmıştım ben onu.

    YanıtlaSil
  46. oktay

    sir ben herşeyi hallettim yani düzgünce kuruldu ve artık sorunsuz
    fakat şu sıralar sorun varsa lütfen bildirin
    çevrimdışı olarak çalışıyor ama çevrimiçi olunca oturum açmaya hata veriyor ne olacakk

    YanıtlaSil
  47. @Oktay, sitemde en üstte yer alan turuncu kayan yazıları sürekli kontrol edersen, Dyned'in o anda çalışıp çalışmadığını takip edebilirsin.

    YanıtlaSil
  48. kayıt yöneticisi bilgisayarı seçin ne demek?kurulu sırasında bu soru karşıma çıkıyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  49. öncelikle, bu istek karşınıza KAYIT YÖNETİCİSİ yani RECORDS MANAGER programını kullanıyorsanız çıkar ve bu programı yalnız öğretmenler kullanır. Eğer öğretmen değil de öğrenci iseniz DYNED COURSEWARE ya da Öğrenci Girişi yazan programı çalıştırmanız gerekiyor.

    Şayet öğretmenseniz ve KAYIT YÖNETİCİSİNİ SEÇİN isteğiyle karşılaşıyorsanız, giriş yaptığınız ekrandaki "Kayıt yöneticisi bilgisayarı" yazan yerden TURKEY (SADECE RESMİ OKULLAR) seçeneğini seçmelisiniz.

    YanıtlaSil
  50. sir ben 4b den isa avcı kullanıcı adı ve sifreyi yazıyorum tamamı tıklıyorum hata raporu veriyor aynı şekilde tekrarlıyorum ama hep aynı.

    YanıtlaSil
  51. @isa, çıkan hata raporunun ne olduğunu bana tam olarak söylersen belki yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  52. ben c ile baslayan programa giriyorum ama girdikten sonra english for success kilitli first english(turkısh) kurulu değil diyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin..

    YanıtlaSil
  53. DynEd'i yeniden kurun. First English kurulu değil şeklinde bir mesaj çıkmaması lazım. Yüklediğiniz versiyonu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ya da burada vermiş olduğum linklerden DynEd'i indirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  54. bende bu yazanlar gözükmüyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  55. sizde ekrana ne çıkıyor peki?

    YanıtlaSil
  56. run time eror hatasi aliyorum

    YanıtlaSil
  57. @kadir, problem senin bilgisayarında, ya da quicktime yüklü değildir.

    YanıtlaSil
  58. bizim öğretmenimiz 1, ünite açık dedi ama ünitelerin olduu yerde eğitmeniniz tarafından kitlenmiştir yazıo naapmalıyım??

    YanıtlaSil
  59. Eğer öyle yazıyorsa öğretmeninizin kilidi açması gerekiyor. Bunu ona iletmeniz lazım. Kilidi nasıl açacağını bu sitedeki İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ İÇİN DYNED BİLGİLERİ konulu yazıdan öğrenebilir.

    YanıtlaSil
  60. Sir ben Quicktime nası indircem

    YanıtlaSil
  61. sitedeki yazıları okursan cevabı bulursun.

    http://dynedturkiye.blogspot.com/2009/02/quicktimein-yeni-versiyonu.html

    YanıtlaSil
  62. merhaba ben adıymanda öğretmenim adıyaman milli eğitim dynede çok önem verio geçen yıl nisanda atandm hiç dyned kursuna falan gitmedim geçen gün okula dyned e girilmio die millieğitim ihtar çekti telaşlandm çünkü bişi bilmiom öğrencilere mail adresi verilecek nasıl yapacam bilmiom okulda dyned kurulu ama geçen seneye göre yani öğrencilerin listesi geçen seneye göre yani geçen sene 6.sınıfta olan bu sene 7.sınıfta öğrencileri bir kaçdefa girdirmeye çalıştm dynede olmadı ne olur bana yol gsterin uykularım kaçtı bu dned yüzünden yoksa soruşturma geçirecem....

    YanıtlaSil
  63. Telaşlanmanıza gerek yok. Öncelikle, eski sınıflardaki öğrenciler için sadece sınıflarının ismini değiştireceksiniz. Bu işlemi yaparken 8. sınıfları öncelikle silin. Daha sonra sırasıyla 7leri 8, 6ları 7, 5leri 6, 4leri 5 yapmak şeklinde sınıfların adını değiştirin. Bu işlemi bitirdikten sonra 4. sınıfları kaydetmeniz gerekiyor. Bunları nasıl yapacağınızı siteye ekleyeceğim. Sitede en son yayınlanacak mesajı takip edin.

    YanıtlaSil
  64. ne zaman ekleyeceksiniz acaba beni müdür yardımcıları sıkıştırıyoo gir dyned e die bunu biran evvel yapmam gerekioo

    YanıtlaSil
  65. dün ekledim ya, ana sayfaya gidip en üstteki mesaja bakmanız gerekiyor. http://dynedturkiye.blogspot.com

    YanıtlaSil
  66. Ben dyned'i burada gösterilenlere uygun şekilde yükledim ama dyned'i açınca bana hep hata raporu veriyor ne yapmalıyım???????

    YanıtlaSil
  67. hala hata raporu veriyorsa sizin bilgisayarınızda bir problem vardır. Kurulumda sorun çıkıyorsa bu sitenin ana sayfasına gidin. Orada 26 Kasım tarihinde Dyned'in kurulum gerektirmeyen versiyonunu yükledim. Dosyayı indirebilirseniz, açıklamaları okuyarak Dyned'i bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  68. LÜTFEN YARDIM EDİN DYNED CD VAR AMA KURULUM EKRANI ÇIKMIYOR NE YAPMALIYIM

    YanıtlaSil
  69. ya CD'de problem var, ya da bilgisayarınızın otomatik CD aç ayarı kapalı konumda. Bilgisayarım'a girin. CD'nizin takılı olduğu DRIVE'ın üzerine sağ tıklayarak ARAŞTIR düğmesine basın. Karşınıza CD'nin içeriği açılacaktır. Açılan pencereden SETUP veya KUR isimli dosyayı bulmaya çalışın. Bulursanız iki kere tıklayın. Kur penceresi bu şekilde gelmeli.

    YanıtlaSil
  70. Sir,ben kars halil atila okulundan cihan ama malesef oturum açma bölümü çıkınca...
    e-mail yazan bölme ne yazacağımı bilmiyorum şifreyi biliyarum ama!

    YanıtlaSil
  71. @Cihan, e-mail dediğin yer Oturum Açma Adı oluyor. Oturum açma adı ve şifreyi size okulunuzdaki İngilizce öğretmeninin vermesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  72. mrblr sir ben dyned kurulum cd sini internetten indirdim ama şimdi onları birleştirmem gerekiyor nasıl birleştire bilirim??

    YanıtlaSil
  73. bu sitede yer alan WINRAR ile dosya birleştirme başlıklı yazıyı okuyun.

    YanıtlaSil
  74. Ben hepsini yaptım oturum açmaya gelince geşersis şifre diyor lütfen yardım
    Not:Ben 4.sınıfa gidiyorum...

    YanıtlaSil
  75. ya öğertmeninden şifreni yanlış almışsın, ya şifre ve oturujm açma adlarını yanlış yerlere giriyorsun ya da yanlış programdan DYNED'e girmeye çalışıyorsun. Öğrenciler STUDENT COURSEWARE isimli programı kullanarak giriş yapmalıdırlar.

    YanıtlaSil
  76. sir oturum açma yerine kadar geliorum ama ondan sonra "Launcher bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz." diye yazı gelior ne yapmalıyım
    (kurulumu yukarıdaki gibi yaptım herşey tamam ama açılmıo )

    YanıtlaSil
  77. launcher problemi geliyorsa bilgisayarında bir problem vardır ya da Quicktime'ı kurmamışsındır. Quicktime'ı kurmuşsan ve bu uyarı geliyorsa bilgisayarında bir problem var demektir. Quicktime'ı indirmek için bu sitedeki ilgili yazıyı bul ya da google'da "hasan ali quicktime" yaz, karşına çıkar.

    YanıtlaSil
  78. sayın sir,
    dyned'i bende yeni kurdum.Kurulum doğru. Ancak kimliğimi girip şifremi yazdığımda geçersiz oturum açılışı yazısı çıkıyor.Sizce sorun nedir?

    YanıtlaSil
  79. Berke, bu soru bu sitede defalarca soruldu ve defalarca yanıt vermeye çalıştım. Bu konu hakkında bu sitedeki DYNED'DE KARŞILAŞILAN HATA MESAJLARI başlıklı yazıyı okursan cevabını bulacağından eminim. Aklıma ilk geleni söyleyeyim. Muhtemelen, öğretmenlerin kullandığı RECORDS MANAGER (Kayıt Yöneticisi) programından girmeye çalışıyorsundur Dyned'e. Öğrenciler Dyned'e STUDENT COURSEWARE ikonuna tıklayarak girmeliler.

    YanıtlaSil
  80. sir dynedi kurdum açtım quick time kur dedi kurdum kurulumun sonunda bir siteye gönderdi siteyi kapattım,dynedi açtım yine quick time kur dedi yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
  81. yüklediğin quicktime versiyonu eski olabilir, Quicktime'ı bu siteden yüklemeyi dene. Bu sitede hangi yazıda olduğunu bulamazsan, Google'a gir ve "hasan ali quicktime" yaz, konuyu bulacaksın.

    YanıtlaSil
  82. ben quicktimeyi ekledim ama bilgisayarımdaki bütün programlar quicktimeye bağlı oldu napabilirim hepsi ona bağlandı ayrıca dyned de açılmaor

    YanıtlaSil
  83. Valla quicktime'ı tüm programlar için varsayılan program yapmayı nasıl becerdiğini bilmiyorum, o konuda maalesef sana yardımcı olamayacağım. Dyned konusunda ise; Dyned'in şu anda çalıştığını söyleyebilirim, dolayısıyla problem sanırım senin bilgisayarında.

    YanıtlaSil
  84. sir,ben özüm ışıklı 5/f benim dynedin donması ile ilgili bir sorunum var.eizin dediğiniz herşeyi uyguladım kpattım tekrar açtım ama hala donuyor.bu yüzden giremediğimiz zaman öğretmen sıfır veriyor sizce ne yapmalıyım??

    YanıtlaSil
  85. Özüm, ben diğer yazdığın yoruma da cevap yazmıştım. Sorun senin bilgisayarında olmalı ya da quicktime'i yüklememiş olabilirsin. Öğretmenine durumu anlat, anlayış gösterecektir. Sen de en kısa zamanda bilgisayarını bu işlerden anlayan birine göstermelisin.

    YanıtlaSil
  86. ya ben bu şekilde kurdum ama geçersiz oturum açılışı diyor neden acaba

    YanıtlaSil
  87. Ya şifrenizi yanlış giriyorsunuz, ya da öğrencilerin değil öğretmenlerin kullandığı programa girmeye çalışıyorsunuz. Öğrenciler STUDENTS COURSEWARE, öğretmenler RECORDS MANAGER programlarını kullanıyor.

    YanıtlaSil
  88. ben de ınternete bağlı olduğunuza emin olun dio bende program filese girdim ve ordan denedim yine aynı sız dio ve internetim bağlı

    YanıtlaSil
  89. Internete bağlı olduğunuz halde herhangi bir virüs programı ya da FIREWALL dediğimiz güvenlik duvarı Dyned'in internet erişimine izin vermiyor olabilir.

    YanıtlaSil
  90. dyned şuanda çalışıyomu ya bn cd yi yükliyemiyorum hata raporu gönderio

    YanıtlaSil
  91. evet, siz mesajı yolladığınız zaman da, şu anda da çalışıyor.

    YanıtlaSil
  92. sir ya ben dün senin dediğin gibi girdim ama bugün giremiyorum.bugün güncelleştirmeleri kontrol etmek istermisiniz? evet diyorum ama bana;
    RUNTİME ERROR
    PROGRAM:C/DOCUMENTS AND ...
    R6002
    -FLOOTİNG POİNT SUPPORTNOT LOADET veriyor nolur yardım et

    YanıtlaSil
  93. Seray, maalesef R6002 hatası Dyned'le değil, sizin bilgisayar sisteminizle ilgili bir hata. Programı çalıştırmak için gereken bileşenlerden biri olmadığı zaman bu hata çıkar. Çaresi de ancak biraz uzman yardımıyla olabilir. Ancak sizin yapabileceğiniz en basit çözüm bilgisayarınıza format attırıp Windows'u yeniden kurmak ve Dyned'i bundan sonra kurmak.

    YanıtlaSil
  94. Seray,

    http://www.microsoft.com/express/vc/#webInstall

    adresindeki programı indir (DOWNLOAD tuşuna basarak) ve bilgisayarına kur, belki o hatanın çıkmasını engelleyebilir. Eğer engellemezse, programı ilk seferde çalıştırdığını söylediğinden hareketle, sorun muhtemelen bilgisayarındaki bir virüsten kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  95. merhabalar.kurulum CD. ile yukarıdaki açıklamalarınız doğrultusunda güncelleştirme, Quick Time dahil sorunsuzca kurdum. Ama açılış sayfasında oturum açma kısmı ve şifreyi girdiğimde bana geçersiz oturum açılışı uyarısı veriyor.
    Aceba ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  96. Bu soruya hep aynı cevabı veriyorum. Ya şifrenizi yanlış almışsınız ya da Öğretmenlerin kullandığı RECORDS MANAGER programından giriş yapmaya çalışıyorsunuz. Öğrenciler STUDENTS COURSEWARE isimli ikonu tıklayarak giriş yapmak zorundadırlar.

    YanıtlaSil
  97. bn dynedi yükledm fakat geçersiz oturum açılımı diyor şifrem de doğru ne yapmlıyım

    YanıtlaSil
  98. RECORDS MANAGER'dan mı giriş yapmaya çalışıyorsunuz? STUDENTS COURSEWARE'den giriş yaptığınızdan emin olun.

    YanıtlaSil
  99. ben coursware kurdum ama egitmen bölümüne gidio hep bir tablo çıkıo sınıf egitmen adı falan die bir türlü giriş yapamıorum

    YanıtlaSil
  100. RECORDS MANAGER'dan değil STUDENTS OCURSEWARE'den giriş yapacaksın. Courseware'den girdiğini söyüyorsun ama o dediklerin Courseware'den asla çıkmaz. Bu arada "gidio, yapamıorum" hangi dilde?

    YanıtlaSil
  101. ben giriyorum ama geçersiz oturum açılışı diyor ne yapmalıyım???

    YanıtlaSil
  102. Yazdığınız mesajın hemen üstünde geçersiz oturum açılışı ile ilgili sorulan bir sürü soru var. Onlara verdiğim cevapları okuyun.

    YanıtlaSil
  103. merhaba sir ben özüm 5/f çok teşşekkür ederim sir sorunun bilgisayarımda olduğunu sölediniz.yaptırdık ve öğretmen beni sınıf dyned 1.si yaptı wallaha çok saolunn...bu arada karne alındı bugün igilizce ortalamam 100 çok tşk size iyi tatiller (hala helal olsun)...iyi günler iyi akşamlar,iyi sabahlar,günaydın artık nediimm iyi geceler :D:D:D:):):)

    YanıtlaSil
  104. Merhaba ben 4.sınıftayım Dynedi kurdum ama bitirlü kabul etmiyor şifreyle oturum açma kimliğini acaba benim kimliktemi sorun var?

    YanıtlaSil
  105. Şifre veya kimlikte problem olabilir. Ama bir diğer ihtimal de yanlış programdan giriş yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Records Manager isimli program öğretmenler içindir. Eğer o programdan giriş yapmaya çalışırsanız geçersiz şifre veya oturum kimliği hatası çıkar. Öğrenciler Students Courseware'den giriş yapmalılar. Ama dediğim gibi, sizin şifrenizi yanlış giriyor da olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  106. BERKAN

    sayın sir,
    ben dyned'i sorunsuz bir şekilde kurdum(Quicktime dahil). ve yaklaşık 5 defa girdim de. fakat bugün her ne olduysa şifremi girdikten sonra "connection internet","please wait" diyor. yani internete bağlanmaya çalışıyor. sonra da çevrimdışı çalıştırıyor. halbuki ben çevrimdışı çalış'ı seçmedim. internette de sorun yok. güvenlik duvarında da izin var. LÜTFEN YARDIMMM!!!

    YanıtlaSil
  107. Yaptıklarınızda bir hata yok. Sizin şanssızlığına denk gelmiş. Dyned'e bağlanılamıyor çünkü. Ben de şimdi denedim ve giremedim. Dyned'deki bağlantı problemi bitince normal şekilde girebileceksiniz demektir.

    YanıtlaSil
  108. BERKAN

    hmm. tesekkür ederim. peki ne zamana kadar düzelir bu bağlantı?

    YanıtlaSil
  109. Onu bilemem. Aslında uzun zamandır böyle arızalar çıkmıyordu ama Dyned Server'larının ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Şu anda hala bağlanılamıyor mesela. Arada bir deneyin bağlanmayı. Ne zaman düzelir bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  110. BERKAN

    şimdi yine denedim fakat yine sonuç vermedi. neyse paylaşım süper olmuş. Size kolay gelsin. EMEĞE SAYGI...

    YanıtlaSil
  111. programı yüklerken 24.6 da kalıyor ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  112. kurulum 24,6'da yarım kalmaz normalde. Belki de hatalı bir sürümü yüklüyorsundur ya da senin bilgisayarında problem var; bu sorunlardan kurtulmak için siteye eklediğim en son mesajdaki kurulum gerektirmeyen Dyned'i yükle. Bu sorunla karşılaşmazsın. (21 Ocak 2010 tarihli mesajımda linkleri verdim.)

    YanıtlaSil
  113. dynedde hala bi sorun varmı? yani hala giremiyoruz...

    YanıtlaSil
  114. bu sitenin en yukarısında kayan üst yazıları okursanız hala arızalı olduğunu göreceksiniz. o yazıları takip edin.

    YanıtlaSil
  115. Kurulum sırasında tüm dosyalar kopyalanamadı hatası veriyor. ilk yükleme ekranı gelmiyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  116. problem sizin bilgisayarınızda ya da hatalı bir sürüm yüklemeye çalışıyorsunuz, çünkü Dyned kurulumu sırasında tek hata Güncelleme işlemi sırasında oluyor. O da Dyned sunucularındaki problemden kaynaklanıyor. Kurulum sırasındaki diğer tüm hatalar ya kullanıcının bilgisayarından, ya da kurmaya çalıştığı sürümden kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  117. sunucuya bağlanamıyor ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  118. bu sitenin ana sayfasına git ve en son yazılan mesajı oku. (en yukarıdaki dyned destek merkezi yazısına basarsan ana sayfaya gidersin, orada en son tarihli mesajı oku)

    YanıtlaSil
  119. Sir hani kurulumu anlatırkencd yi çıkarıp tamama basın demişsinizya ilk tamama basıp cd yi çıkartsak ne olur?

    YanıtlaSil
  120. Benim orada yazdığım sırayı aynen uygularsanız daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  121. karşıma ilk çıkan bir pencere gelmedi ne yapayım

    YanıtlaSil
  122. ya elindeki CD bozuk, ya CD okuyucun bozuk, ya da CD'nin otomatik başlamasını sağlayan ayar bilgisayarında kapalı durumda. Eğer en sondaki durum geçerliyse. Bilgisayarım'a gir. CD'nin olduğu harfin üzerine gel. (Genelde D: olur) Mouse'un sağ tuşuna bas ve ARAŞTIR'a bas. karşına çıkan pencerede SETUP ya da KUR isimli dosyayı bul ve çift tıkla. (Gerçi şu anda DYNED'in internet arızası var, kurulum yapsan da yarım kalır.)

    YanıtlaSil
  123. ben Nilüfer, oğlumun dersi için kurulumu sırsıyla yaptım amamasaüstüne kurdum, okulumuzum mail adresini de yazdım oğlumun şifresini de giriyorum, please waitdedikten sonra run time eror yazıyor ve tamama basınca kapanıyor, 1 haftadır uğraşıyorum lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  124. normalde 15-20 gündür Dyned'de problem vardı ve girilmiyordu. Ancak "run time error" farklı bir şey ve bilgisayarınızdaki sorunlardan kaynaklanıyor. Bildiğim kadarıyla format atmadan bu sorun çözülmüyor.

    YanıtlaSil
  125. SİR... yükledim ama hata raporu çıkıyor ne yapmalıyım :(

    YanıtlaSil
  126. herşeyi yüklerdim(quicktime dahil) fakat adımı ve parolamı yazmak için courseware ye tıklıyorum hata raporu gönder çıkıyor

    YanıtlaSil
  127. Mein Herr, çıkan hata raporunu da yazsaydınız yardımcı olabilirdim belki.

    YanıtlaSil
  128. Hmm, anladım, eğer Courseware'e tıkladığında hata raporu gönder diyorsa sorun bilgisayarınızdan kaynaklanıyor olmalı. Belki bilgisayarınız Quicktime destekli dosya ya da programları açamıyordur (quicktime kurulmuş olsa bile), ya da eğer Vista veya Windows 7 kullanıyorsanız, kurduğunuz Dyned sürümü vista'da çalışmıyordur. En nihayetinde bilgisayarınızda başka bir sorun olabilir, çünkü normal şartlarda Dyned'in bahsettiğiniz şekilde açılıyor olması lazım. Bir tek, internet bağlantısıyla ilgili bir hata raporu verirdi eğer Dyned'den kaynaklı bir problem olsaydı.

    YanıtlaSil
  129. ya dynet cd si olmadan yüklenmez mi ya bende istiyorum cd yi bulamıyorum internetten yüklesem olur mu?

    YanıtlaSil
  130. bu sitede zaten kurulumsuz dyned linkleri var. Sağ tarafta üste doğru ÖNCEKİ YAZILAR var. Orada Ocak 2010'a tıkla, görürsün.

    YanıtlaSil
  131. Ben dyned yi çok güzel bir şekilde kurmuştum.
    program çok iyi çalışıyordu.son günlerde öğe güncelleştirme diye bir şey duymuştum dyned up data ya girdim tüm öğeleri güncelledim sonrada
    dyned bozuldu.yani bir gün çevrim dışı bir gün de internete bağlanarak giriyor. ama ben internete bağlanıyorum ama yinede olmuyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  132. Bunun güncellemeyle ilgisi olmaması lazım. Hiç böyle bir olay duymamıştım. Ben de zaman zaman güncelleme yapıyorum ama Dyned'de eğer arıza yoksa normal şekilde girebiliyorum. Siz belki de Dyned'de internet arızası olan bir ana denk gelmiş olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  133. sayın sir daha öncede yazmıştım dynet in internetten nasıl indirilir diye.Ben bu işleri pek anlamam öğretmenimiz dediği için yükleye çalışıyorum.Dediğin yere girdim hep ingilizce altındada dolar fiyatları var ben bişey anlamadın lütfen ne yapmam gerektiğini söyler misin?

    YanıtlaSil
  134. o dolar fiyatları olan yerin adı RAPIDSHARE.COM. Bu sayfanın ukarısına çık, sağ tarafa bak. ÖNCEKİ YAZILAR diye başlık var. Oradan "RAPIDSHARE'den dosya indirme" başlıklı yazıyı bul. Bulamıyorsan, Google'a gir ve arama bölümüne "rapidshare'den dosya indirme" yaz. Dosyayı nasıl indireceğini öğrenirsin oradan.

    YanıtlaSil
  135. sir ben dynet i yükledim sora puanım 6 oldu 2 ünitede çalışırken hep tekrara bastım şimdi notum -9 oldu neden peki

    YanıtlaSil
  136. ben onu bilemem, demek ki yanlış yaptığın bir şeyler var. STUDY RECORDS düğmesine bas ve ardından TUTOR düğmesine bas, neyi yanlış yaptığını sana söyleyecektir.

    YanıtlaSil
  137. ne yaptıysam olmadı herseyi tamı tamına yaptım ama geçersiz oturum dio ama bn herseyi doru yazıorum sorun ne anlayamadım... :(

    YanıtlaSil
  138. a) şifre veya oturum açma adınızı yanlış giriyorsunuz, b) şifre veya oturum açma adlarını yanlış yerlere giriyorsunuz, c) şifre veya oturum açma adı size yanlış verilmiş, d) öğrencisiniz ve öğretmenlerin kullandığı programdan (RECORDS MANAGER) giriş yapmaya çalışıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  139. şifremi unuttum nasıl bulabılırım

    YanıtlaSil
  140. İngilizce öğretmenine başvurman gerekiyor.

    YanıtlaSil
  141. valla hepsini yaptım ve yükledim çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  142. Ben hepsini yaptım yüklendi güncelleştirilme bitirildi yazdı(3'ünü birden seçtim)tamama tıkladım.ondan sonra karşıma birkaç program veya başka bir şey çıktı şöyle yazıyor ;
    Dyned Applications
    Online Documantetion
    Speech Recognition(Windows)
    Speech Recognoition Files
    English For Success(v4-0)
    First English(v4-1)

    Altta da sol tarafta bitir sağ tarafta yükle çıkıyor hangisine basacağım?Proglamları yükleyecek miyim?

    YanıtlaSil
  143. Güncelleme bitirildi yazısı çıktıktan sonra BİTİR düğmesine basacaksınız.

    YanıtlaSil
  144. Dyned'e giremiyorum. Kayıt yöneticisi bilgisyarına ulaşım süreniz dolmuş veya kayıt yöneticisi bilgisayarı duraklamiş olabilir, diyor.Birkaçkez yeniden bağlandım yine aynı oldu dyned'e giremedim.Teşekkürler. cenk ONARICI

    YanıtlaSil
  145. Cenk, DynEd'e şu anda sorunsuz girilebiliyor. Okul, laboratuvar gibi yerlerden DynEd'e girmeye çalışıldığında bazen LOGIN yani giriş süresi çok uzuyor ve Kayıt Yöneticisi'ne bu nedenle giremiyor olabilirsiniz. Şayet evden, ya da internet bağlantısının iyi olduğu bir yerden girip bu sorunla karşılaşıyorsanız sorununuzun nedenini bilemiyorum maalesef.

    YanıtlaSil
  146. ben büşra cd yi taktım kur dedim bu cdde kurulum yapmaya yetkili değilsinizzz diorr

    YanıtlaSil
  147. Büşra, bilgisayarının saat ve tarihini bir kontrol eder misin? Yanlışlık var mı?

    YanıtlaSil
  148. benim dyned im tamamen açma sayfasına geliyor ama ''geçersiz oturum açıldı''diyor,napabilirim

    YanıtlaSil
  149. Birkaç ihtimal var: 1) Yanlışlıkla öğretmenlerin kullandığı programı açtınız ve oradan giriş yapmaya çalışıyorsunuz. Öğrenciler STUDENTS COURSEWARE'i kullanmalılar. RECORDS MANAGER (yani KAYIT YÖNETİCİSİ) nden giriş YAPAMAZLAR. 2) Şifre ve Oturum açma adlarını birbirilerinin yerine yazıyorsunuz. 3) Şifre ya da oturum açma adınızı yanlış giriyorsunuz.

    YanıtlaSil
  150. lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz dyneti yükledim ama çalısmadı sildim tekrar yükledim bu seferde bu programının daha yeni sürümü kuruludur diyor iptal diyince çıkıyor ondan bende kur diyorum kuruyor güncellestirme yapıyor sonra tıklayınca langcer bir sorunla karsılastı diyor sayfayı kapatıyor hata gonderilsinmi flan diyor bide silerken denetim masasından silmek istiyorum ama dynet diye bir profram çıkmıyor

    YanıtlaSil
  151. Öncelikle en son sorudan başlayayayım. Dyned'i Denetim Masası'ndan silemiyorsun çünkü program aslında kurulmuyor, sadece bilgisayarda C:\Program Files altında DynEd isminde bir klasör açıyor. Dolayısıyla o DynEd klasörünü silmek programı kaldırmak için yeterli. Benim yeni eklediğim, ana sayfada en üstte bulunan, sadece 2 link'li DynEd'i indirin ve çalıştırın. Kurulumsuz sürüm. İndirip çalıştırdıktan sonra güncelleme yapıp Quicktime'ı kurmanız gerekiyor. Launcher hatası maalesef bilgisayardaki sorunlardan kaynaklanıyor. Benim verdiğim linklerdekini indirip çalıştırabilirsiniz inşallah.

    YanıtlaSil
  152. yaaa ben kurdum ama ''geçersiz oturum'' diyor neden bilen war mı

    YanıtlaSil
  153. herhalde bu konu 2714 kere sorulmuştur. Ben de sitede en az 47 kere felan cevap verdim sanırım bu konuya. Lütfen, sorulara verdiğim cevapları okuyun.

    YanıtlaSil
  154. sir ben denilenleri yaptım ama bana açtığımda yerleştirme sınavına gir diyor neden ama arkadaşımın kisini açabiliyorum benim açılmıyor ya geçersiz yada yerleştirme sınavına gir diyor.

    YanıtlaSil
  155. o sınava girmek zorundasınız, orada sizin seviyenizi ölçerek ilerideki konularda ayarlama yapılıyor. Bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım onu ÖNCEKİ YAZILAR bölümünde bulup okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  156. sir ama ben daha 4. sınıfa gidiyorum ama arkadaşalrım girebiliyor bir tek ben giremiyorum bunun nedeni ne acil girmem lazım ödevimmiş. hocamız bize 3 program olacak dedi ama bende 2 program var bunun ndeni ne bana acil yardım et 100 almıştım 1 e düşmesini istemem yazan bir önceki soru yerleştirme sınavı sorusunu yazan yok

    YanıtlaSil
  157. Sayın aceleci öğrenci, öyle karışık sormuşsun ki hiçbir şey anlaşılmıyor yazdıklarından. Sakin kafayla yeniden girip, düzgün bir dille yazarsan belki sorununu anlayıp yardım etme imkanımız olur.

    YanıtlaSil
  158. sy sir;
    ben daha 4. sınıfa gidiyorum öğretmenimiz bana öyle bir mejas göndermemiş ama ben kendi oturumumu açamıyorum ama benim bilgisyarımdan arkadaşaımın oturumu açılıyor ama bana yerleştirme sınavı diyor 33 kişilik sınıftan bir benimkisi açılmıyor nedeni ne acil cvp verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  159. Oturumunu açamıyorsan şifre ya da kullanıcı adını yanlış giriyorsundur. Ya da öğretmenin sana yanlış vermiştir. Her okulda şifre ve oturum açma adları aynı şekilde belirlenmiyor. Sizin okulda şifreye ne verdiklerini bilmiyorum. Ama oturum açma adı yazan yere okuldan size verilen, e-mail adresine benzer bir şey yazacaksın, şifre yerine de okuldan size ne verdilerse onu yazacaksın. Bunları yazarken içinde "ı" harfi olmamasına dikkat et. Öğretmenine git, şifreyle bir de onunla girmeye çalışın ki şifrenin doğru olup olmadığını anlayabilin. Senin bilgisayarından arkadaşının oturumu açılabiliyrsa demek ki bilgisayarında hiçbir problem yok ve tek problem şifrede.

    YanıtlaSil
  160. ben quick time yı de dyned record manager ıde kurdum sıfreyı ogretmenımden oqrendım yazdım ama gecersız oturum acılışı dıyo ne yapcam kıe yha oufff

    YanıtlaSil
  161. Records Manager'dan değil Students Courseware (ya da Dyned Courseware) isimli programdan giriş yapacaksınız. Records Manager öğretmenler içindir.

    YanıtlaSil
  162. sy sir:
    ben başka bir arkadaşımdan girebiliyorum ama kendi bilgisayarımdan giremiyorum. şifremiz okul numaramıza göre belirleniyor. ama benim bilgisayarım yerleştirme sınavı diyor nedeni nedir sizce?

    YanıtlaSil
  163. Yerleştirme sınavına girin diyorsa bu bir arıza değildir, o sınava girmelisiniz. Bu mesaj çıktğında karşınıza "Tamam" veya "Evet" gibi bir şey çıkıyorsa kabul edin ve o sınava girin. Eğer sizin bilgisayarınızda DynEd'in çalışmadığını kastediyorsanız, bunun sebebi sizin bilgisayarınızda kurulu olan Windows işletim sistemindeki hata veya bozukluklardır. Eğer, DynEd sizin bilgisayarınızda hiç çalışmazsa Windows'u yeniden kurmak gerekebilir.

    YanıtlaSil
  164. e posta adresi yazdım şifremi yazdım ama bağlanmadı bağlandıya basın yazıyor tıklıyorum ama açılmıyor ne olur benim sorunumu da çözün.

    YanıtlaSil
  165. @mervemozde, Bana karşınıza çıkan hata mesajını yazarsanız yardımcı olabilirim. Dyned'e girerken Tamam'a basmadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar: 1) Kayıt Yönetici Bilgisayarı yazan yerde Turkey (Sadece Resmi Okullar) ibaresi seçili durumda mı? 2) Öğrenci iseniz students courseware'den giriş yaptığınızdan emin olun. Sadece öğretmenler Records Manager'dan giriş yapabilir.

    YanıtlaSil
  166. dyned kurdm fakat girdiğmde hata raporu çıkıyor ne yapabilrm

    YanıtlaSil
  167. hata raporunda ne yazıyor?

    YanıtlaSil
  168. bn hepsini yüklüyorum courseware ye tıklıyorum öğrtmeniniz tarafından kiltlenmiştir yazıyo napcm bn şimdi?

    YanıtlaSil
  169. İngilizce öğretmeninizin, eğer o yapamıyorsa okuldaki dyned sorumlusunun size o dersin kilidini açması lazım.

    YanıtlaSil
  170. ben dyned i yükledim şifre ve e-postamı giriyorum tamama basıyom bu grubun çalışması engellenmiştir diyo ne yapcam

    YanıtlaSil
  171. öğretmeninize durumu iletin, o da okuldaki Dyned sorumlusuna bu durumu iletsin. dyned sorumlusu sizin sınıfınıza First English'i açmalı. Sorun bu şekilde çözülür.

    YanıtlaSil
  172. kurduktan sonra açmak istediğimde geçersiz oturum açılışı yazıyor

    YanıtlaSil
  173. iki ihtimal var: ya şifreyi yanlış giriyorsunuz ya da öğrencilerin giriş yapacağı program (Students Courseware) yerine öğretmenlerin kullandığı RECORDS MANAGER'dan giriş yapmaya çalışıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  174. ben dyned okulda acıyorum evde acamıyorum bana yardım edermisiniz ben 7. sınıftan tolga teşekkür ederimm

    YanıtlaSil
  175. evdeki bilgisayarınızda bir problem var demek ki. evde quicktime'ı kurdunuz mu? ya da evdeki bilgisayarınızda nasıl bir hata mesajı çıktığını yazsanız daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  176. Sayın yardımcı Ben Gizem 4 sınıftayım. Dyned'e her zaman giriyordum. Öğretmenim girişleri kontrol edip ona göre not vermiş. Şimdi ise ben dyned'e giremiyorum. Bana "Geçersiz oturum açılışı" yazıyor. Acaba öğretmenim kapattı mı, yoksa şifremi yanlışlıkla değiştirdi mi? bilmiyorum. Sonuçta Dyned Courseware den doğru mail ve şifreden giriş yaptığım halde geçersiz oturum açılışı demesi beni üzdü. Bilgi verirseniz çok memnun olurum. Saygılar.

    YanıtlaSil
  177. Sayın Gizem, öncelikle problemini ancak bu kadar güzel ifade edebilirdin, bu nedenle seni tebrik ediyorum. Darısı diğer kullanıcıların başına. Sorununa gelirsek, senin de dediğin gibi eğer Dyned Courseware'den giriş yapıyorsan ve şifreni doğru girdiğin halde geçersiz oturum açılışı şeklinde bir uyarı çıkıyorsa senin de dediğin gibi şifren birisi tarafından değiştirilmiş olabilir. Senin yapman gereken, öğretmeninin (ya da okuldaki Dyned sorumlusu) yanına gidip olayı anlatman ve sana yeni bir şifre vermesini istemen. Öğretmenin senin yanında şifreyi denesin ve sen de öğretmenin gibi giriş yapıp yapmadığından emin ol. Şifreyi aldıktan sonra kimseyle paylaşma.

    YanıtlaSil
  178. dynedi açtığım zaman kısayolda bir sorun var diyor lütfen bana yardımcı olunn...

    YanıtlaSil
  179. kısayolda sorun var diyorsa ya yanlışlıkla Dyned'in bulunduğu klasörü silmişsiniz ya da Dyned'i farklı bir klasöre kaydetmişsinizdir. Dyned normalde "C:\Program files\DynEd" klasörü altında yer almalı.

    YanıtlaSil
  180. ya bn yanlışlıkla güncellemeleri kntrol etmek ister misinize hayır dedim ne yapmam grekiyo cd yi baştan mı yüqlemeliim?

    YanıtlaSil
  181. hayır, CD'yi yeniden yüklemenize gerek yok. c:\program files\DynEd klasörü içindeki UptoDate isimli dosyayı çalıştırıp güncelleme yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  182. Sayın Yardımcı Ben 06 Mayıs 2010 saat 16:35 de sizden yardım isteyen 4 sınıf talebesi Gizem. Öğretmenimle konuştum. Haklıymışsınız. Ben raporlu olduğum gün, Not verdikten sonra şifreleri değiştirmiş. Bana da söylemeyi unutmuş. Şimdi rahat girebiliyorum. Birde puanlar ve çalışmalar üzerinde nasıl davranmamız gerektiğini gerçekten kimse söylememişti. Haftada en az iki saat girmemizin öğrenmemize yardımcı olacağını ve bunun gibi bir çok bilgiyi sizin sitenizi dolaştığımda ve özellikle notlarınızı okuduğumda anladım. Bundan sonra sorunum olmasa bile her gün sizin sitenize girmeden edemiyorum. Bana ve benim gibilere göstermiş olduğunuz samimiyetinize ve bütün yardımlarınıza çok hemde pekçok teşekkür ederim. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  183. Sir Kızım Dyned'den çevrim içi çalışıyor, inğilizce öğrenmek istediğim için bende çevrim dışı çalışıyorum. Yanlız bir sorunum var. Benim çalışmam onun puanlarını etkiler mi? Bilgilendirir misiniz.? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  184. @Gizem, teşekkürler ve iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  185. Sayın Veli, elbette ki çalışmanız kızınızın puanlarını etkiler. Çevrimdışı çalışsanız bile, ilk çevrimiçi bağlantıda çalışmalarınız ana sistemdeki kızınızın hesabına kaydolmaktadır. Ama çalışmak istemeniz de gerçekten güzel bir şey. Buna bir tek şöyle bir çözüm bulabiliriz: Evinizde iki bilgisayar varsa, ya da işyerinizde bilgisayarınız varsa, o diğer bilgisayarda yalnız bir defa için şifreyle çevrimiçi olarak Dyned'e girin. Ardından hep çevrimdışı çalışın ama kızınızın çevrimiçi Dyned çalıştığı bilgisayarı asla kullanmayın. Böylece sadece sizin çalıştığınız bilgisayarda veriler saklı kalacak ve çevrimiçi bağlanmadığınız müddetçe kızınınız puanları etkilenmeyecektir. Eğer puanları etkilemek istemiyorsanız maalesef yapılabilecek tek yöntem bu.

    YanıtlaSil
  186. sir ben herşeyi yapıyorum ama geçersiz oturum açılışı diyo ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  187. Ya şifreyi yanlış yazıyorsundur ya da şifre yerine oturum açma adını, oturum açma adı yerine de şifreyi yazıyorsundur. En son ihtimal de, öğretmenlerin kullandığı RECORDS MANAGER (Kayıt Yöneticisi) programından giriş yapmaya çalışıyorsundur. Öğrenciler STUDENTS COURSEWARE programından giriş yapmalıdırlar.

    YanıtlaSil
  188. bende hepsini denedim ama bu grubun çalışması engellenmiştir yazıyor yardımcı olabilirmisinz??? neden öyle yazıyor

    YanıtlaSil
  189. öğretmeninize başvurun ve First English'in size kilitli olduğunu, size (veya tüm sınıfınıza) açılması gerektiğini bildirin. Öğretmeniniz veya okuldaki Dyned sorumlusu kilidi açınca engelleme kalkacaktır.

    YanıtlaSil
  190. ben dyned i evde kullanmak istiyorum buna nasıl üye olabilirim..

    YanıtlaSil
  191. Dyned'i ücretsiz olarak sadece MEB İlköğretim Okulu öğrencileri kullanabiliyor. Eğer siz de MEB öğrencisi iseniz zaten kullabilirsiniz. Eğer değilseniz programı lisanslı olarak kullanmak zorundasınız. Yani parayla almanız gerekiyor. Üyelik diye bir şey söz konusu değil.

    YanıtlaSil
  192. ben güncelleştirmeleri yükle kısmında yükleye basıyorum ama yükleme başlamıyor ve hiç bir hata mesajı da gelmiyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  193. Güncelleme yaparken kenarı yıldızla belirtilmiş olan maddeleri seçtikten sonra YÜKLEye basmanız gerekiyor. Bu yıldızlı maddeleri seçme işlemini yaptınız mı?

    YanıtlaSil
  194. ondan önceki güncelleme yüklenmiyor o değil hani ilk gelen güncelleme

    YanıtlaSil
  195. İlk gelen güncelleme dediğiniz nedir? Tam olarak ne yazıyor o çıktığında?

    YanıtlaSil
  196. günceleme yüklü değil yazıyor yükleye basıyorum yükleme başlamıyor ve bir süre sonra da could not expand file yazıyor ve tekrar güncelleme yüklü değil yazıyor yükleye basınca da yine aynı şeyler oluyor

    YanıtlaSil
  197. bu senin bilgisayar ayarlarınla ilgili teknik bir sorun. Bilgisayarında bir ayarı değiştirmen gerekebilir ya da bilgisayarında bir problem olabilir. Dyned'le ilgili bir problem değil bu. Sanırım bilgisayar güncelleme dosyasını yaratamıyor, windows'u administrator (yönetici) olarak açmayı denersen belki problem olmaz. Bu Windows ile ilgili bir problem olmalı. Tam bilgim yok bu konuda açıkçası.

    YanıtlaSil
  198. meraba notebooklarda CD yeri olmadığı için flahsa alıp yükleme yapmam gerekiyor ama nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok...

    YanıtlaSil
  199. benim sitemde dyned'i indirebileceğinizi linkler'i vermiştim. o yazıyı bulup dyned'i indirebilirsiniz. indirdiğiniz dosyayı flash disk'inize ya da istediğiniz başka bir yere sorunsuz kaydedebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  200. merhaba geçen yıldan beri kullandığım records manager şifresini girdiğimde geçersiz şifre hatasını veriyor. anlam veremedim.şifrede bir değişiklik yok neden bu hata çıkıyor.

    YanıtlaSil