>>> IPad, IPhone GİBİ APPLE İŞLETİM SİSTEMİ ALTINDA ÇALIŞAN CİHAZLARDA ÖĞRENCİ ŞİFRELERİ ÇALIŞMAMAKTADIR. SORUN YAŞANMAYAN WINDOWS VE ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN DYNED'İ AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ... >>> DYNED'İ İLK DEFA KULLANAN ÖĞRENCİLERİN PLACEMENT TEST'E (YERLEŞTİRME TESTİ) GİRMESİ GEREKMEKTEDİR. TEST SONUCUNA GÖRE PROGRAM SİZE HANGİ KURDAN BAŞLAYACAĞINIZI BİLDİRECEK VE O KURLARIN KİLİDİNİ OTOMATİK OLARAK AÇACAKTIR. TESTİ YARIDA BIRAKIR YA DA BAĞLANTINIZ KOPARSA TEST KİLİTLENECEKTİR. BU DURUMDA EĞİTMENİNİZE BAŞVURARAK KİLİDİN AÇILMASINI SAĞLAYIN. AKSİ TAKDİRDE PROGRAMDAKİ DERSLER AÇILMAYACAKTIR... <<<

28 Ocak 2009 Çarşamba

DYNED'DE KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ HATA MESAJLARI

UYARI: Dyned sorunlarından bıktıysanız, en güncel sorunsuz Dyned 2010'u yüklemek için tıklayın: http://dynedturkiye.blogspot.com/2010/01/ocak-2010-itibariyle-en-guncel-kurulum.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------
DYNED'DE KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ HATA MESAJLARI

Dyned'de şu ana kadar en çok karşılaştığınız hata mesajlarını burada derledim. Bu mesajların sebebi ve çözüm yollarını aşağıda bulabilirsiniz.




Geçersiz Şifre

Geçersiz Şifre hatası birkaç sebepten kaynaklanıyor. Öncelikle şifrenizi girerken oturum açma adı alanına şifrenizi, şifre yazan bölüme de oturum açma adınızı yazmış olabilirsiniz. Ayrıca bunları yazarken büyük harf tuşu (CAPS LOCK) açık kalmış olabilir. Lütfen öğretmenlerinize başvurmadan önce bunları kontrol ettiğinizden emin olun.

Geçersiz Oturum Açılışı

Bu hata mesajı ise Dyned Records Manager (Kayıt Yöneticisi) tarafından veriliyor. Özellikle öğrenciler, Dyned programına girmek için Dyned Courseware değil de Records Manager'dan giriş yapmaya çalıştıklarında sürekli bu mesajla karşılaşıyorlar. Öğrenciler Dyned programına sadece Dyned Courseware kısayolunu kullanarak girmeleri gerektiğini unutmamalılar. Şifrenizi Records Manager'dan yazıp girmeye çalışırsanız Geçersiz Oturum Açılışı mesajı ile karşılaşırsınız. (Bazen, Records Manager'a girmek istediğinizde, eğer Dyned ana sunucularında problem varsa bu mesajla karşılaşabilirsiniz. Eğer doğru şifreyi girdiğinizden eminseniz panik olmayın. Problem geçtikten sonra bu mesaj çıkmayacaktır.)

Dyned Sunucusu'na bağlanılamıyor.
Internet'e bağlı olduğunuzu kontrol edin.



Dyned'i çalıştırmak istediğinizde, Dyned Sunucusunda (Server) bir problem varsa ve sunucuyla bağlantı sağlanamıyorsa bu mesaj çıkar. Bu durum geçici olabilir. Aynı şekilde sizin internet bağlantınızda bir problem olduğunda da bağlanamadığınızdan dolayı bu mesaj çıkar. Bu mesaj çıktığında Bitir'e basın ve bir zaman sonra yeniden deneyin. Bazen, programı çalıştırmak istediğinizde bu mesajın çıkması çok gecikebilir, ekrana beyaz bir görüntü gelebilir veya program kilitlenebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, CTRL-ALT-DELETE düğmelerine aynı anda basıp, karşınıza çıkacak Görev Yöneticisi ekranında Dyned'le ilgili çalışıyor görünen programların üzerine gelip GÖREVİ SONLANDIR düğmesine basarak programı kapatabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim gibi, durum büyük ihtimalle geçicidir ve sunucudaki problem düzelince programı normal şekilde çalıştırabilirsiniz.

VERSIONW.INI hatası

Yukarıdaki mesaj program kurulumu sırasında güncelleme yaparken kendi internet bağlantımızda bir problem varsa ya da güncelleme işlemi sırasında dyned sunucusunda problem olup da sunucuyla bağlantı kurulamıyorsa çıkıyor. Bitir düğmesine basarak kurulum işlemine ara verin ve bir müddet sonra yeniden güncelleme yapın. Versionw.ini ile ilgili çıkan diğer hata mesajı aşağıda gösterilmektedir.

Records Manager veya Courseware'i çalıştırdınız; DynEd sunucusunda internet problemi varsa, bazen yukarıda görülen "GEREKLİ DYNED DOSYALARI AÇILAMIYOR ...\VERSIONW.INI" hata mesajı çıkıyor. Records Manager'da veya DynEd Courseware'de bu mesaj gelirse Bitir tuşuna basarak programdan çıkın. Eğer sizdeki veya Dyned sunucusundaki internet problemi çözülmüşse bu hata mesajı çıkmayacaktır. (Sizin bilgisayarınız internete sorunsuz giriyorsa problem DynEd sunucularındadır.)
Kayıt yöneticisi bilgisayarına ulaşmanızda problem var. Çevrimdışı çalışmayı deneyin.

Dyned Courseware'i (Öğrencilerin kullandığı program) açmak istiyorsunuz, ancak Dyned sunucusuna bağlantı sağlanamıyorsa, bu mesajla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda Tamam'a basıp çıkmalı ve çevrimdışı çalışmalısınız. Ya da Tamam'a basıp çıkarak arıza geçene kadar beklemelisiniz.

Programın açılmaması ya da donması


Programı açtınız ve şifre ekranı yerine yukarıdaki görüntülerle karşılaşıyorsunuz. Bir türlü şifre yazma ekranı çıkmıyorsa, DynEd'de bir internet problemi var demektir. Sağ üst köşedeki çarpı işaretine basın. Biraz vakit geçtikten sonra aşağıdaki pencere çıkacaktır. Şimdi sonlandır yazan yere basın.

Bu defa karşınıza aşağıdaki pencere açılacaktır. Gönderme düğmesine basarak programı sonlandırın.

25 Ocak 2009 Pazar

OFF-TOPIC > KELİMELERİ DOĞRU TELAFFUZ ETMEYİ ÖĞRENELİM

Birçok kişi, kelimelerin nasıl söylendiğinden tam emin olmadığı için yabancı bir dili konuşmaktan çekinir. Bilgisayarınızda sözlük yoksa; derslerde karşılaştığınız, ya da aklınıza takılan kelimelerin İngilizce'de nasıl telaffuz edildiğini merak ederseniz ve elinizin altında da internet bağlantısı varsa aşağıya yazdıklarımı uygulayın. Böylece yine kendiniz doğru telaffuzu duymuş olacaksınız. (Resimlerin üstüne tıkladığınızda büyük hallerini görebilirsiniz.)

Önce aşağıdaki adrese giriyoruz. (Bu adresi sık kullanılanlara ekleyin)

http://www.merriam-webster.com/

Karşımıza MERRIAM-WEBSTER sözlük sitesi çıkıyor.

Okla gösterdiğim yere arayacağımız kelimeyi yazıyor ve Search düğmesine basıyoruz.


Karşımıza kelimenin İngilizce tanımı çıkıyor. Telaffuzunu dinlemek için yuvarlakla gösterdiğim kırmızı hoparlör resmine basıyoruz.

Karşımıza yeni bir pencere açılıyor ve o kelimenin telaffuzunu dinletiyor.

Tekrar dinlemek istersek "hear that again" yazısına basıyoruz.

21 Ocak 2009 Çarşamba

rapidshare.com SİTESİNDEN DOSYA İNDİRME

Kurulumsuz DynEd'i sadece 2 link'ten indirmek için http://dynedturkiye.blogspot.com/2010/03/kurulumsuz-dyned-rapidshare-sadece-2.html tıklayın.

Görüldüğü gibi burada bahsettiğim bazı dosyalar, rapidshare isimli bir sitede duruyor. Rapidshare sitesine yüklenen dosyaları indirmeyi bilmeyenler için aşağıda resimli anlatım vardır. Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız.

(Resimler başka bir siteden alınmıştır. Sayfamızın içeriğine uygun olmadığı sitenin ismini veremiyorum. Resimleri internete gönderen sarabende nick'li kişiye teşekkür ederim.)
Önemli not: rapidshare.com sitesinden büyük bir dosya indirdiğiniz takdirde (örneğin 15 MB üstü), tekrar dosya indirebilmek için bir süre beklemek zorundasınız. İndirmeyi denerseniz, buna izin vermiyor. Uzun süre beklemeyi engelleme yöntemi mevcuttur, araştırarak bulabilirsiniz.

1)İndireceğiniz dosya üzerine tıkladığınızda, ya da adresi yazdığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor:

2)

3)

20 Ocak 2009 Salı

ÖĞRENCİLER İÇİN DYNED EL KİTABI

Burada kurulumunu detaylı, kullanımını ise genel hatlarıyla anlattığım DYNED Programı'nın kurulumu dışındaki özelliklerini bulabileceğiniz, kullanımda dikkat etmeniz gereken noktaların anlatıldığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan DYNED Öğrenci El Kitapçığı'nı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz. DYNED kurulumu da o kitapçıkta anlatılıyordu ama çıkabilecek hata mesajlarından bahsetmiyordu. Bu sayfadaki kadar detaylı anlatılmadığı için kurulum kısmını kitapçıktan çıkarttım.

Kitapçıkta program menüsünü nasıl kullanacağınız, çalışma kılavuzu gibi faydalı bilgiler yer alıyor.

--------- kullanılmayan link -----------------------------------------------------------


Dosya PDF uzantılıdır. Bilgisayarlarında PDF uzantılı dosya açamayanların Adobe Reader programına ihtiyacı olacaktır. Bilgisayarında Adobe Reader programı olmayanlar aşağıdaki adresten indirebilirler.

http://get.adobe.com/reader/thankyou/?item_reader=860&usedlm=1&item_sgc=941

19 Ocak 2009 Pazartesi

ÖĞRENCİLER, İKİNCİ ÜNİTE NEDEN AÇILMIYOR? LÜTFEN BURAYI OKUYUN

DYNED'deki dersler size çok kolay geliyor ve hemen ünitenin sonuna geliyorsunuz. Ama bir sonraki ünitenin kilidi hala açılmıyor, çünkü aslında işimiz o kadar da basit değil. DYNED'de vurgu yapılan konu sesli eğitim. Yani çalışırken, önce ses olarak kelimeleri öğrenmelisiniz. Yeterince dinleme ve tekrar yapmadığınız için yeni ünite açılmıyor.
Tekrar düğmesi (önceki yazılarda düğmeler konusunda anlatılmıştı) aracılığıyla duyduklarınızı yeniden dinlemeli, mikrofon ile sesinizi kaydetmeli ve kaydettiğiniz sesinizi, orjinal sesle karşılaştırmalısınız. Buradaki oranı "3 dinle, 1 söyle" olarak özetleyebiliriz. Dinlemek ve dinlediğimizi tekrar etmek bize puan kazandırır. Bir sonraki üniteye geçmek için ihtiyacınız olan en fazla puan bu işlemden sağlanmaktadır.


Bu arada, altyazı düğmesinin kullanılması yasak değil ama puanınızı düşürür. Altyazı kullanmaya çok zorda kalmadıkça başvurmayın. Sözlük düğmesini de kullanabilirsiniz ama bunların hep puanlarınızı düşüreceğini bilin.

Kendi sesinizle bilgisayardan gelen sesi dinlediniz ve karşılaştırdınız, soruları da çözüyorsunuz, Study Records bölümünden çalışma kayıtlarınızı kontrol edin, yüzdelerinize bakın ve TUTOR ile çalışma notunuza bakın. Bir sonraki üniteye geçebilmek için mutlaka %80 düzeyi geçmeniz lazım. Her iki ünite sonunda mastery test (sınav) geliyor. Mastery teste, hazır olduğunuzdan emin olduğunuzda girin. 85 ve üstü almazsanız sınavı geçememiş olursunuz. Üzülmeyin, başaramazsanız yine sınav hakkınız var.

18 Ocak 2009 Pazar

DYNED'İ INTERNETTEN YÜKLEYENLER İÇİN: WINRAR PROGRAMI İLE DOSYA BİRLEŞTİRME

DYNED'i internetten indirip de PARTlar halinde yani bölümlenmiş dosyaları nasıl birleştireceklerini bilemeyenler lütfen bu yazıyı okusunlar. Öncelikle bölümlenmiş veya bölümlenmemiş de olsa bu türde dosyalar RAR uzantılı dosyalardır ve bu dosyaları açmak için WINRAR isminde bir programa ihtiyacınız var. Aşağıdaki linkten WINRAR'ın 30 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. (30 gün sonra da kullanılabiliyor ama deneme sürümü olduğu uyarısı çıkıyor.)


Gelelim PART dosyalarına. Diyelim ki en aşağıda yer alan 5 bölümlük DYNED dosyasını indirdiniz. Bunu önce tek bir dosya haline getirmeniz lazım. Bunun için 1. dosyanın (sonunda part1 yazan) üzerine gelip mouse'unuzun sağ tuşuna basın. Karşınıza çıkan menü'de "..... klasörüne aç" (extract to .... ) seçeneğini seçin. (Burada "...." şeklinde yazdığım, dosyayla aynı isimde oluşturulacak klasöre verilen addır.) Tek haldeki dosya bu klasöre açılacaktır. İşlem bitince klasörün içine girip dosyayı kontrol edebilirsiniz. Dosya oluşturulduktan sonra part1, part2, .. şeklindeki dosyalara ihtiyacınız kalmayacağından onları silebilirsiniz.

17 Ocak 2009 Cumartesi

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ İÇİN DYNED BİLGİLERİ

(Lütfen bu siteden alıntı yaptığınızda kaynağını belirtin.)

(Önemli not: Aşağıda yazılı bilgileri uygulayabilmeniz için okulunuzda İngilizce Dersi alan öğrencilerin DynEd sistemine kayıt edilmiş olması gerekmektedir. Öğrencileriniz sistemde kayıtlı değilse, okulunuzdaki DynEd sorumlusu ile bağlantıya geçiniz. Öğrencilerin sisteme kayıt edilmesi ile ilgili bilgileri DynEd sorumlusundan alabilirsiniz.)

Öncelikle nasıl giriş yaptığımızı hatırlayalım. Öğretmenlerin DYNED'e Records Manager (Kayıt Yöneticisi) bölümünden gireceklerini daha önce belirtmiştik.

Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak. Kayıt Yöneticisi Bilgisayarı yazan yerde Turkey (Sadece Resmi Okullar) ibaresinin olmasına dikkat edelim. Oturum Açma Kimliği ve Grup Şifremizi ilgili yerlere yazıp TAMAM tuşuna basıyoruz.

Bağlanıyor... (Serverların yoğunluğuna göre bu işlem hızlı veya yavaş olabilir.)

Aşağıdaki ekran açılıyor.

Dersine girdiğimiz sınıflardan birini seçiyoruz. Üstüne iki kere tıklayarak (ya da seç tuşuyla) sınıftaki öğrencilerin listesini göreceğiz.

Şifre istiyor. Burada öğretmen kendisine ait eğitmen şifresini girmelidir.

Sınıftaki öğrenci listesi karşımıza çıkıyor.

Yukarıdaki ekranda, tüm sınıfa ait genel bir görüntü vardır. Tüm sınıftakilerin performansı gösterilmektedir. Tutor düğmesi ile öğrencinin genel puanını ve onunla ilgili yönlendirme bilgilerini görebiliriz. Tutor'a basınca aşağıdaki gibi bir ekran çıkar. Ayrıntılı düğmesine basarak detaylı bilgi alabiliriz.


Bir öğrencinin performansını görmek istersek, öğrencinin isminin üzerine iki kere tıklamamız gerekmektedir. Bunu yapınca aşağıdaki ekran çıkar.

Ünitelerin yanındaki (+) düğmesine basarak daha ayrıntılı bilgi alabilir ve öğrenciyi yönlendirebiliriz.

Herhangi bir öğrenci üzerinde şifre değiştirme ve ders kilitleme-kilit açma gibi işlemler yapmak için, öğrencinin isminin üzerine gelip, Düzenle düğmesine basıyoruz. Bunun ardından aşağıdaki ekran karşımıza çıkıyor. Kilitleme veya kilit açma işlemi yapmak için ilgili ünitenin üzerine gelmeniz gerekmektedir.

Öğretmen, tek bir öğrenci için değil de sınıftaki tüm öğrenciler için ders (ya da ünite) kilitleme-açma işlemini yapmak için şu yolu izlemeli. Önce, yukarıdaki gibi herhangi bir öğrencinin ismini seçilmeli. Ardından CTRL ve A tuşlarına birlikte basılarak tüm öğrencilerin seçilmesi sağlanmalı. Şimdi gene Düzenle tuşuna basılacak ve karşımıza hemen üstteki ekranın bir benzeri çıkacak. Böylece yapacağımız kilitleme-açma işlemi o sınıftaki tüm öğrenciler için geçerli olacaktır.

16 Ocak 2009 Cuma

DYNED'DE QUICKTIME PROBLEMİ YAŞAYANLARIN DİKKATİNE



Quicktime programı bilgisayarlarında yüklü olmadığı için Dyned'i çalıştıramayanlar aşağıda verdiğim linkten Quicktime'ın kurulum programını ücretsiz indirip kurabilirler. Quicktime'ı kurduktan sonra sorununuz sona erecektir. (Bu mesaj DYNED'de Quicktime hata mesajı alanlar içindir.)


(Güncelleme: Quicktime'ın en son sürümü için aşağıdaki linke tıklayınız.) http://dynedturkiye.blogspot.com/2010/08/quicktime-677-en-son-surum.html

15 Ocak 2009 Perşembe

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

(Öncelikle lütfen herkes biraz aşağıda yer alan ÖĞRENCİLER DYNED'İ NASIL KULLANACAKSINIZ? başlıklı yeni eklenen yazıyı okusun. Burada birçok sorunuza cevap bulacaksınız. - Sir)

Sevgili öğrenciler, hemen bazılarınız Dyned'in başına oturup saatlerini geçirmeye başlamış. Bu mutluluk verici ama aynı zamanda biraz hatalı bir davranış. Mutluluk verici çünkü bu sizin DYNED'i ne kadar sahiplendiğinizi gösteriyor ancak hatalı yanı şu ki, programın başında saatlerimizi geçirip üniteleri bir günde bitirmek programın amacına aykırı. Biliyorsunuz, bir anda çok yemek sağlığa zararlıdır; sık ama kararında yemek daha iyidir. Dyned'de de bu prensibi benimsemelisiniz. Bazı arkadaşlarınız "Birinci üniteyi bitirdik, neden ikinci ünite açılmıyor?" diye serzenişte bulunuyorlar. Ben bu arkadaşların çalışmalarını kontrol ettim, üniteyi bitirmiş olabilirler ama STUDY RECORDS ve TUTOR bölümünü kontrol ederlerse hiç LISTENING veya SES KAYDI yapmadıklarını göreceklerdir. (Study Records'a nasıl gireceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.) LISTENING yani dinlemeden kasıt, duyduğunuz cümleyi aynı şekilde söyleyebilmek için tekrar dinleme yapmanızdır. Örneğin, alıştırmalarda sorulardan önce söylenen cümleleri tekrar dinleme düğmesi aracılığıyla yeniden dinleyerek kulağınızda daha iyi yer etmesini sağlamalı ve söyleyiş becerisini kazanmalısınız. Ses kaydında ise MİKROFON bulundurmanın önemi ortaya çıkıyor. En kısa zamanda birer mikrofon edinerek SES KAYDI yapın. Bunu nasıl yapacağınızı biraz aşağıdaki yazıda okuyabilirsiniz.

14 Ocak 2009 Çarşamba

ÖĞRENCİLER, DYNED'İ NASIL KULLANACAKSINIZ?

DYNED İngilizce öğrenmede eksikliği hissedilen birebir öğrenmeye imkan veren, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmede faydalı bir dil eğitim programıdır. Programa DYNED ismi Dynamic (dinamik) ve Education (eğitim) kelimelerinden türetilerek verilmiştir. Evinde bilgisayar ve internet bağlantısı olan kullanıcıların bir de mikrofon yardımıyla programdan etkili şekilde faydalanmaları mümkündür. Programı kullanırken, size sorulan cevaplara doğru cevap vermenizin yanında dinlediklerinizi tekrar ederek mikrofon aracılığıyla bunu bilgisayara kaydetmeniz ve kendi kaydınızı dinlemeniz de amaçlanmakta, bu şekilde konuşma ve telaffuz becerilerinizin gelişmesi hedeflenmektedir.

DYNED'e Masaüstünde bulunan DYNED COURSEWARE (bazı versiyonlarda Öğrenci Girişi olarak yazıyor) kısayoluna tıklayarak giriş yapacağız.
(Programı ilk defa açıyorsanız ve bu sırada size "Programın çalışması için Quicktime kurulu olması zorunludur." şeklinde bir uyarı gelirse, YÜKLE tuşuna basarak Quicktime programının otomatik kurulumunu sağlayın. Eğer bu konuda hala sorun yaşamaya devam ederseniz, bu sitedeki QUICKTIME PROBLEMİ YAŞAYANLARIN DİKKATİNE başlıklı yazıyı okuyun.)
Quicktime problemi yoksa karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor.

Okul tarafından bize verilen Oturum açma kimliği ve şifreyi aşağıdaki örnekteki gibi giriyoruz ve Tamam'a basıyoruz. (Size verilen Oturum açma kimliği ve şifre örnektekine benzer bir formatta olacaktır.) Bu sırada Kayıt Yöneticisi Bilgisayarı yazan bölümde Turkey (Sadece Resmi Okullar) ibaresinin olmasına dikkat ediniz. Internet bağlantınız yoksa ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞ seçeneğini işaretleyerek programı kullanabilirsiniz. Ancak çalışmalarınız ana server'a kaydedilmez. Sadece kendi bilgisayarınıza kaydedilmiş olur. Dolayısıyla puanlarınıza katkı yapmaz.

Tamam'a bastığımızda program Server'a bağlanıp bilgilerinizi almaya çalışıyor.

Bağlantı sağlanınca karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor. Burada kullanabileceğimiz eğitim yazılımı seçilmiş olarak görünüyor. Yapmamız gereken TAMAM'a basmak.

Ardından program açılıyor...


Ve program açıldı.

Unit 1'den başlayarak sırayla ilerlememiz gerekiyor. Her ünite sonunda yer alan quiz ve yapmamız gereken dinleme ve ses kayıtlarını bitirdikten sonra bir sonraki ünite kendiliğinden açılıyor. Programa ilk başlayanlar için Unit 1 dışındaki tüm üniteler kilitli durumdadır. Biz de o halde Unit 1'i seçiyoruz.

Karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor. Listening'den başlayabiliriz.
Düğmeler ne işe yarıyor?









Aşağıda durdurma ve devam ettirme düğmesini görüyorsunuz. Örneğin ses kaydı yaptık ve dinledik, otomatik olarak program PAUSE konumuna geçiyor, aşağıdaki bu düğme yeşil hale geliyor, tekrar çalışmaya devam etmek için bu sefer yeşil düğmeye basacağız.

Aşağıdaki elips biçimindeki düğme ise soruyu cevaplamak için kalan sürenizi gösteriyor. Griden siyaha döndüğünde süreniz bitmiş oluyor.

Aşağıdaki ÇIKIŞ düğmesini her bölümden bir önceki bölüme çıkmak için kullanıyoruz. Programdan tamamen çıkmak isterseniz, tamamen çıkana kadar bu düğmeye basacaksınız.

Aşağıdaki iki düğmeyi fazla kullanmanız tercih edilmez, bu puanlarınızın düşmesine yol açar. Mümkün olduğunca az kullanın.



Başarımızı nasıl ölçeceğiz?
Öncelikle mouse'u ünitenin üzerine getirdiğimizde tamamlama yüzdemizi görebiliriz.
Daha detaylı bilgi için Study Records bölümüne girmemiz gerekiyor.

Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak. Tamamlanan sütununda her üniteyi yüzde olarak ne kadar tamamladığımızı görebiliriz. Ünite isimlerinin yanındaki + düğmesine basarak ünitenin farklı bölümlerinde tamamladığımız yüzdeleri görmemiz mümkün. Bir sonraki üniteye geçmek için, mevcut ünitede, %85 tamamlama oranını geçmemiz gerekmektedir. Eğer puanlarımızı görmek istiyorsak TUTOR yazan düğmeye basıyoruz.
Başlangıçta burada pek bir şey görünmüyor. Programı kullanmaya devam ettikçe burada puanlar ve bilgiler yer alacaktır. Ayrıntılı yazan yere basalım.



Size burada puanlar hakkında bilgiler ve yönlendirmeler verilecektir.
Nasıl çalışmalıyız?
Bir oturuşta çok yapmak yerine haftanın belirli günleri ama sık sık DYNED kullanırsak daha verimli olacaktır. Dinleme, ses kaydı ve kayıt dinleme aktivitelerini yapmamız gerekiyor. Puanımızı +4'ün üstüne çıkarmayı becerebilirsek başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Öğretmenlerinizin bizi gözlemleyebildiğini düşünerek verimli çalışmaya gayret etmeliyiz. Dyned'e fazla ara vermemeye çalışın. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız kendi İngilizce öğretmeninize başvurun.
Bir diğer önemli nokta da internet bağlantınız olmadığı zaman ÇEVRİMDIŞI çalışabilme imkanınız olması. Çevrimdışı çalışmak için programa girerken şifremizi yazdığımızda altta yer alan ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞ seçeneğini işaretlememiz gerekiyor. Ancak çevrimdışı çalışmanın dezavantajı, yaptığınız çalışmaların kaydedilmemesi. (Çevrimdışı çalışmayla ilgili diğer yazıyı lütfen okuyun.)