>>> IPad, IPhone GİBİ APPLE İŞLETİM SİSTEMİ ALTINDA ÇALIŞAN CİHAZLARDA ÖĞRENCİ ŞİFRELERİ ÇALIŞMAMAKTADIR. SORUN YAŞANMAYAN WINDOWS VE ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN DYNED'İ AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ... >>> DYNED'İ İLK DEFA KULLANAN ÖĞRENCİLERİN PLACEMENT TEST'E (YERLEŞTİRME TESTİ) GİRMESİ GEREKMEKTEDİR. TEST SONUCUNA GÖRE PROGRAM SİZE HANGİ KURDAN BAŞLAYACAĞINIZI BİLDİRECEK VE O KURLARIN KİLİDİNİ OTOMATİK OLARAK AÇACAKTIR. TESTİ YARIDA BIRAKIR YA DA BAĞLANTINIZ KOPARSA TEST KİLİTLENECEKTİR. BU DURUMDA EĞİTMENİNİZE BAŞVURARAK KİLİDİN AÇILMASINI SAĞLAYIN. AKSİ TAKDİRDE PROGRAMDAKİ DERSLER AÇILMAYACAKTIR... <<<

19 Aralık 2014 Cuma

DynEd'İ NASIL KULLANACAKSINIZ?

First English dersini örnek olarak alırsak, programı çalıştırıp derse girdiğimizde karşımıza aşağıdaki görüntü çıkıyor.

Bize açık olan ünitelere giriş yapabiliyoruz. Üzerine geldiğimizde kilit işareti çıkan üniteler bize kapalıdır.

Bize açık ünitelerden birine tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.

Burada karşımıza çıkan bölümlerin hepsinde de çalışmamız gerekiyor. Listening (Dinleme) bölümüne girelim.

Düğmeler ne işe yarıyor?

Çalışma yaparken duyduğumuz sesleri tekrar dinlememiz ve mikrofon aracılığıyla duyduğumuz sesi söylememiz bize puan kazandıracaktır. Yukarıdaki düğmeleri bu amaçla doğru kullanmamız gerekiyor. Metin düğmesi ve çeviri düğmelerini kullanmamız puanımızın düşmesine yol açacaktır zira programın amacı işittiğini anlamaya çaba göstermenizi sağlamak, böylece konuşma ve anlama  becerilerinizi arttırmaktır.





Aşağıda durdurma ve devam ettirme düğmesini görüyorsunuz. Örneğin ses kaydı yaptık ve dinledik, otomatik olarak program PAUSE konumuna geçiyor, aşağıdaki bu düğme yeşil hale geliyor, tekrar çalışmaya devam etmek için bu sefer yeşil düğmeye basacağız.
Aşağıdaki elips biçimindeki düğme ise soruyu cevaplamak için kalan sürenizi gösteriyor. Griden siyaha döndüğünde süreniz bitmiş oluyor.
Aşağıdaki iki düğmeyi fazla kullanmanız tercih edilmez, bu puanlarınızın düşmesine yol açar. Mümkün olduğunca az kullanın.

 

Başarımızı nasıl ölçeceğiz?
Öncelikle mouse'u ünitenin üzerine getirdiğimizde tamamlama yüzdemizi görebiliriz.
Daha detaylı bilgi için Study Records bölümüne girmemiz gerekiyor.


Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak. Tamamlanan sütununda her üniteyi yüzde olarak ne kadar tamamladığımızı görebiliriz. Ünite isimlerinin yanındaki + düğmesine basarak ünitenin farklı bölümlerinde tamamladığımız yüzdeleri görmemiz mümkün. Bir sonraki üniteye geçmek için, mevcut ünitede, %80 tamamlama oranını geçmemiz gerekmektedir. Eğer puanlarımızı görmek istiyorsak TUTOR yazan düğmeye basıyoruz.
Başlangıçta burada pek bir şey görünmüyor. Programı kullanmaya devam ettikçe burada puanlar ve bilgiler yer alacaktır. Ayrıntılı yazan yere basalım.

Size burada puanlar hakkında bilgiler ve yönlendirmeler verilecektir.

Mastery Tests 

Mastery Test'e (her iki ünite sonunda açılan ve bir sonraki ünitelere geçmemizi sağlayacak olan sınav) girmek için yüzdenizin belirli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Aksi takdirde Mastery Test açılmayacaktır.

Nasıl çalışmalıyız?
Bir oturuşta çok yapmak yerine haftanın belirli günleri ama sık sık DYNED kullanırsak daha verimli olacaktır. Dinleme, ses kaydı ve kayıt dinleme aktivitelerini yapmamız gerekiyor. Puanımızı +4'ün üstüne çıkarmayı becerebilirsek başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Öğretmenlerinizin bizi gözlemleyebildiğini düşünerek verimli çalışmaya gayret etmeliyiz. Dyned'e fazla ara vermemeye çalışın. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız kendi İngilizce öğretmeninize başvurun.
Bir diğer önemli nokta da internet bağlantınız olmadığı zaman ÇEVRİMDIŞI çalışabilme imkanınız olması. Çevrimdışı çalışmak için programa girerken şifremizi yazdığımızda altta yer alan ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞ seçeneğini işaretlememiz gerekiyor. Ancak çevrimdışı çalışmanın dezavantajı, yaptığınız çalışmaların kaydedilmemesi. (Çevrimdışı çalışmayla ilgili diğer yazıyı lütfen okuyun.)

1 yorum:

  1. Hala aktif misiniz bilmiyorum ama Sir Dyned'de ilk üniteyi tam olarak tamamlamak istiyorum bunun için tekrar tuşu dinleme tuşu vb. şeylere veya kaç kez örnek olarak Dialogs'a falan gireyeyim?

    YanıtlaSil