>>> IPad, IPhone GİBİ APPLE İŞLETİM SİSTEMİ ALTINDA ÇALIŞAN CİHAZLARDA ÖĞRENCİ ŞİFRELERİ ÇALIŞMAMAKTADIR. SORUN YAŞANMAYAN WINDOWS VE ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN DYNED'İ AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ... >>> DYNED'İ İLK DEFA KULLANAN ÖĞRENCİLERİN PLACEMENT TEST'E (YERLEŞTİRME TESTİ) GİRMESİ GEREKMEKTEDİR. TEST SONUCUNA GÖRE PROGRAM SİZE HANGİ KURDAN BAŞLAYACAĞINIZI BİLDİRECEK VE O KURLARIN KİLİDİNİ OTOMATİK OLARAK AÇACAKTIR. TESTİ YARIDA BIRAKIR YA DA BAĞLANTINIZ KOPARSA TEST KİLİTLENECEKTİR. BU DURUMDA EĞİTMENİNİZE BAŞVURARAK KİLİDİN AÇILMASINI SAĞLAYIN. AKSİ TAKDİRDE PROGRAMDAKİ DERSLER AÇILMAYACAKTIR... <<<

19 Aralık 2014 Cuma

DynEd'İ NASIL KULLANACAKSINIZ?

First English dersini örnek olarak alırsak, programı çalıştırıp derse girdiğimizde karşımıza aşağıdaki görüntü çıkıyor.

Bize açık olan ünitelere giriş yapabiliyoruz. Üzerine geldiğimizde kilit işareti çıkan üniteler bize kapalıdır.

Bize açık ünitelerden birine tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.

Burada karşımıza çıkan bölümlerin hepsinde de çalışmamız gerekiyor. Listening (Dinleme) bölümüne girelim.

Düğmeler ne işe yarıyor?

Çalışma yaparken duyduğumuz sesleri tekrar dinlememiz ve mikrofon aracılığıyla duyduğumuz sesi söylememiz bize puan kazandıracaktır. Yukarıdaki düğmeleri bu amaçla doğru kullanmamız gerekiyor. Metin düğmesi ve çeviri düğmelerini kullanmamız puanımızın düşmesine yol açacaktır zira programın amacı işittiğini anlamaya çaba göstermenizi sağlamak, böylece konuşma ve anlama  becerilerinizi arttırmaktır.





Aşağıda durdurma ve devam ettirme düğmesini görüyorsunuz. Örneğin ses kaydı yaptık ve dinledik, otomatik olarak program PAUSE konumuna geçiyor, aşağıdaki bu düğme yeşil hale geliyor, tekrar çalışmaya devam etmek için bu sefer yeşil düğmeye basacağız.
Aşağıdaki elips biçimindeki düğme ise soruyu cevaplamak için kalan sürenizi gösteriyor. Griden siyaha döndüğünde süreniz bitmiş oluyor.
Aşağıdaki iki düğmeyi fazla kullanmanız tercih edilmez, bu puanlarınızın düşmesine yol açar. Mümkün olduğunca az kullanın.

 

Başarımızı nasıl ölçeceğiz?
Öncelikle mouse'u ünitenin üzerine getirdiğimizde tamamlama yüzdemizi görebiliriz.
Daha detaylı bilgi için Study Records bölümüne girmemiz gerekiyor.


Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak. Tamamlanan sütununda her üniteyi yüzde olarak ne kadar tamamladığımızı görebiliriz. Ünite isimlerinin yanındaki + düğmesine basarak ünitenin farklı bölümlerinde tamamladığımız yüzdeleri görmemiz mümkün. Bir sonraki üniteye geçmek için, mevcut ünitede, %80 tamamlama oranını geçmemiz gerekmektedir. Eğer puanlarımızı görmek istiyorsak TUTOR yazan düğmeye basıyoruz.
Başlangıçta burada pek bir şey görünmüyor. Programı kullanmaya devam ettikçe burada puanlar ve bilgiler yer alacaktır. Ayrıntılı yazan yere basalım.

Size burada puanlar hakkında bilgiler ve yönlendirmeler verilecektir.

Mastery Tests 

Mastery Test'e (her iki ünite sonunda açılan ve bir sonraki ünitelere geçmemizi sağlayacak olan sınav) girmek için yüzdenizin belirli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Aksi takdirde Mastery Test açılmayacaktır.

Nasıl çalışmalıyız?
Bir oturuşta çok yapmak yerine haftanın belirli günleri ama sık sık DYNED kullanırsak daha verimli olacaktır. Dinleme, ses kaydı ve kayıt dinleme aktivitelerini yapmamız gerekiyor. Puanımızı +4'ün üstüne çıkarmayı becerebilirsek başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Öğretmenlerinizin bizi gözlemleyebildiğini düşünerek verimli çalışmaya gayret etmeliyiz. Dyned'e fazla ara vermemeye çalışın. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız kendi İngilizce öğretmeninize başvurun.
Bir diğer önemli nokta da internet bağlantınız olmadığı zaman ÇEVRİMDIŞI çalışabilme imkanınız olması. Çevrimdışı çalışmak için programa girerken şifremizi yazdığımızda altta yer alan ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞ seçeneğini işaretlememiz gerekiyor. Ancak çevrimdışı çalışmanın dezavantajı, yaptığınız çalışmaların kaydedilmemesi. (Çevrimdışı çalışmayla ilgili diğer yazıyı lütfen okuyun.)

DynEd DOĞRU ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

1) Günde ortalama 30 dakikadan her gün DynEd çalışın. Bu düzenli çalışma, çalışma notunuzun (study score) yükselmesini sağlayacaktır.

2) Yeni bir ünite (modül) çalışırken şu sırayı takip edin:
a) Sesinizi kaydetmeden her alt başlığı bir kere sırayla çalışın. (Soruları cevaplayın.)
b) Daha sonraki her çalışmanızda her alt başlığı yine sırasıyla çalışın, ancak her defasında sesinizi kaydedin.
c) Ünitelerin (modüller) ve alt bölümlerin yüzde oranları birbirine eşit olmalıdır. Yani, her bölüme eşit ağırlık verilmelidir. (Örneğin, Unit 1- Grammar: %100, Vocabulary: %35 olmamalıdır.)
d) Her ünite (modül) ve her alt bölümün tamamlama yüzde oranı en az %80 olana kadar aynı şekilde çalışmaya devam edilmelidir.

3) Programı aktif olarak çalışmak ve çalışma notlarınızı yükseltmek için mutlaka sesinizi kaydetmelisiniz. Sesinizi kaydetmeden, sadece soruları cevaplayarak çalışırsanız aktif olarak çalışmış sayılmazsınız. Dolayısıyla, çalışma notunuzu asla yükseltemezsiniz. Her cümle için aşağıdaki işlemleri yaparsanız aktif çalışma yapmış olursunuz.

a) Bir cümleyi dinleyin. (Bu, bir bölümdeki her cümle için geçerlidir. Bir cümleyi duyduğumuz anda ekranda mikrofon (microphone) ve kulaklık (headphone) işaretleri belirgin görünüyorsa, o cümle tekrar edilebilir ve ses kaydedilebilir demektir.)
b) Sonra Repetition (Tekrar) düğmesine basıp cümleyi birkaç kez dinleyin. (Cümleyi anlasanız bile bu işlemi birkaç kez yapın, çünkü doğru telaffuz için bu gereklidir.)
c) Mikrofon (microphone) tuşuna basarak sesinizi kaydedin.
d) Daha sonra, kulaklık (headphone) tuşuna basarak kendi sesinizi dinleyin.
e) Son olarak, repetition (tekrar) tuşuna basıp cümleyi son kez dinleyin ve kendi sesinizle karşılaştırın.
f) Eğer telaffuz farklılığı varsa; telaffuzu benzetmek için sesinizi yeniden kaydedip dinleyin.

4) Bir üniteyi %80 tamamlayıp Mastery Test’ten de 85 ve üzeri not alırsanız bir sonraki üniteyi (modül) çalışmaya başlayın. Fakat, bitirmiş olduğunuz üniteye birkaç ay sonra geri dönüp, üzerinden yeniden geçin. Böylelikle üniteyi %100 oranında tamamlayabilirsiniz.

5) Her çalışmadan sonra, çalışma notunuzu (study score) ve bitirme yüzdenizi (completion percentage) kontrol edin. Bunu yapmak için programdan çıkmadan, STUDY RECORDS bölümünü seçip, açılan ekranda TUTOR düğmesine basmanız gerekmektedir. Details (Ayrıntılı) tuşuna basarak çalışmalarınızla ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

6) Programdan çıkarken mutlaka EXIT düğmesine basın. Sağ üst köşedeki X işaretine basarak çıkarsanız çalışmalarınız kaydolmayabilir.

7) Programdan çıkarken karşınıza “ÇALIŞMA KAYITLARINIZI EŞLEMEK İSTİYOR MUSUNUZ?” şeklinde bir soru çıkarsa her zaman EVET’i seçin.

8) Internet’e bağlı olmadan (Çevrimdışı) çalışıyorsanız, mutlaka 14 günde bir internete bağlanarak çalışmaya dikkat edin. (Çevrimdışı çalışılabilecek gün sayısı, öğretmenlerinizin uygulamasına göre farklılık gösterebilir. Ancak, internete bağlanmadan çevrimdışı çalışabilecek en fazla gün sayısı 14’tür.)

9) En az ayda bir defa, programla ilgili güncelleştirme olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Güncelleştirme yaparken, programı açtığınızda, oturum açma adı ve şifrenizi girdikten sonra TAMAM tuşuna basmadan; yukarıda Gelişmiş Seçenekler > Ürün Güncelleme’yi seçip karşınıza çıkan bölümde, yanında (***) işareti olan öğeleri güncelleştirebilirsiniz.

17 Aralık 2014 Çarşamba

PLACEMENT TEST (YERLEŞTİRME SINAVI) SONUCU DEĞERLENDİRMESİ

Placement Test (Yerleştirme Sınavı) sonucunda aldığınız puana göre seviyenizi aşağıdaki tablodan değerlendirebilirsiniz.

16 Aralık 2014 Salı

BAĞLANTINIZ OLMADIĞINDA ÇEVRİMDIŞI (OFF-LINE) ÇALIŞABİLİRSİNİZ.

DynEd'i kullanmak için internet gerekli ancak her zaman değil. İlk defa çalışırken mutlaka internet bağlantınız olması gerekiyor ancak daha sonraki çalışmalarınızda belirli aralıklarla çevrimdışı (off-line) olarak da çalışabilirsiniz. Yaptığınız çalışmalar bilgisayarınıza kaydedilecek, siz tekrar çevrimdışı olduğunuzda çalışmalarınız ana sisteme kaydolacaktır. Ancak unutmayın, çevrimdışı çalışmalarınızı en fazla 14 gün içinde sisteme kaydetmek zorundasınız. Başka bir deyişle, bugün yaptığınız çalışmayı sisteme kaydedebilmek için mutlaka en geç 14 gün içinde çevrimiçi (online) çalışmanız gerekiyor.

Diğer taraftan, DynEd'e server problemleri yüzünden bağlanamadığınız zaman da program otomatik olarak sizi OFF-LINE çalışmaya sevk ediyor. Programı açarken ilk olarak bağlantı durumu kontrol ediliyor. Eğer bağlantı yoksa şifre ekranı aşağıdaki şekilde açılıyor. Resimde de göreceğiniz gibi Çevrimdışı çalış (STUDY OFF-LINE) bölümü işaretlenmiş durumda.

Siz de çevrimdışı çalışmak istediğinizde bu kısmı işaretlemeniz lazım.

11 Aralık 2014 Perşembe

ANDROID ALTINDA ÇALIŞAN TABLET VE TELEFONLAR İÇİN DynEd

Aşağıdaki bağlantıdan Android işletim sistemiyle çalışan tablet ve telefonlar için DynEd'i indirebilirsiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dyned.engine&hl=tr

Programı kurarken Kayıt Yöneticisi Bilgisayarı (Records Manager Server) olarak Turkey (Sadece Resmi Okullar) seçmeyi unutmayın.

Programı çalıştırıp şifremizi girdikten sonra aşağıdaki ekran açılıyor. Yeşil oklara basarak yükleme yapacağız. Yüklemeyi yapmak için uzunca basmanız gerekiyor.

5 Aralık 2014 Cuma

ÜCRETSİZ DynEd ÖĞRENCİ PROGRAMINI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ. (WINDOWS)

Öğrencilerin kullandığı Dyned Courseware'i ücretsiz olarak http://web2.dyned.com/download/student.shtml.en adresinden indirebilirsiniz.

UYARI: Programı çalıştırabilmek için tanımlı bir kullanıcı adı ve şifrenizin olması gerekmektedir. 


Dosyayı indirmeden önce yukarıda gösterildiği gibi Turkey (Sadece Resmi Okullar)'ı server olarak seçin ve Download for Windows düğmesine basın. Karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak.

Kaydet (Save) düğmesine basıyoruz ve kurulum dosyasını indiriyoruz. Daha sonra programı kaydettiğimiz yerden bularak çift tıklıyoruz.

Karşımıza gelen yükleme uyarısına EVET diyoruz ve aşağıdaki ekran açılıyor.

Setup (Kur) düğmesine basıyoruz. Ardından yükleme ekranı açılıyor. Programı yükleyeceğimiz klasör ilk satırda görünüyor. Eğer farklı bir klasöre yüklemek isterseniz Browse düğmesine basarak yeni klasörü seçin. Klasörü değiştirmeyecekseniz INSTALL (kur) düğmesine basın.

Açılan pencerede Accept (Kabul et) düğmesini tıklıyoruz.

Program yüklenince karşımıza aşağıdaki pencere çıkıyor.

Programın yüklenmesinin ilk bölümü sona erdi. Şimdi programı çalıştıracağız. Kurulum programı bizim için Dyned Courseware kısayolunu oluşturdu. Ona çift tıklıyoruz.

Program açılıyor. Karşımıza aşağıdaki şifre girme ekranı çıkacak. Buraya okuldan bize verilen kullanıcı adı ve şifreyi gireceğiz. Login kısmına kullanıcı adımızı, password kısmına ise şifremizi yazıyoruz ve Tamam (OK) düğmesine basıyoruz. Server kısmında Turkey (Sadece Resmi Okullar) yazıyor olduğundan emin olunuz. 

Aşağıdaki ekran açılıyor. Burada öğrencilerin kullanabileceği dersler şimdilik kilitli görünüyor. Placement Test (Yerleştirme Test)'ini seçiyoruz. Bu testte alacağımız puana göre bize yukarıdaki derslerin hangi ünitelerinin açılacağını öğreneceğiz. 
Tamam (OK) düğmesine bastıktan sonra Placement Test bilgisayarımıza yükleniyor.

Placement Test güncellemesi sona erdi.
Artık placement test'e girebiliriz.
Placement test açılıyor.
Placement test açıldı. Test'teki soruları cevapladıktan sonra bize uygun olan üniteler açılacaktır. 

Kilidi açılan derslere girmek istediğimiz zaman dersi seçip OK (Tamam) düğmesine basark yüklenmesini sağlamalıyız. Tıpkı placement test'te olduğu gibi dersler bu şekilde bilgisayarımıza yüklenecektir..

UYARI: Placement Test'i yarım bırakmayın ya da tamamlamadan kapatmayın zira bunu yaparsanız hem testi geçemezsiniz, hem de testin kilitlenmesine yol açarsınız. Böyle bir olayla karşılaşırsanız, testi size tekrar ancak eğitmeniniz açabilir. 



DYNED'i KURMADAN ÖNCE QUICKTIME'ı KURUN.

DynEd programının düzgün çalışabilmesi için Quicktime isimli programın da bilgisayarınızda yüklü olması gerekiyor. Bu bir video programı ve genelde bilgisayarlarda yüklü oluyor ama eğer "Quicktime'ı yüklemeniz gerekiyor" şeklinde bir uyarı alırsanız aşağıdaki şekilde bu programı yükleyebilirsiniz.

Öncelikle https://www.apple.com/tr/quicktime/download/ adresine giriş yapacaksınız. Açılan sayfada aşağıda işaretli linke tıklayacaksınız.


Dosya kaydetme ekranı açılacak. Dosyayı kaydedeceğimiz yeri seçerek Kaydet (Save) düğmesine basıyoruz.


Kurulum programı inmeye başlıyor.


Programın indirilmesi bittikten sonra indirdiğimiz dosyayı bulup çift tıklıyoruz.

Karşımıza aşağıdaki uyarı mesajı gelebilir. Çalıştır (Run) düğmesine basıyoruz.


Quicktime yükleme ekranı çıkıyor karşımıza.


Yükleme başlayacak. Yükleme bittikten sonra aşağıdaki ekran karşımıza gelecek. Burada programın ücretli versiyonuna geçmeyi isteyip istemediğimiz soruluyor. Burada "Hayır, teşekkürler." (No, thanks) butonuna tıklıyoruz.



Bu adımlardan sonra programın kurulumu tamamlanıyor. Aşağıdaki ekran karşımıza çıkıyor. KAPAT (Close) düğmesine basıyoruz.


Bu adımları başarıyla tamamladıysanız QUICKTIME programını kurdunuz demektir. Artık Dyned'i kurmayı deneyebilirsiniz.