>>> IPad, IPhone GİBİ APPLE İŞLETİM SİSTEMİ ALTINDA ÇALIŞAN CİHAZLARDA ÖĞRENCİ ŞİFRELERİ ÇALIŞMAMAKTADIR. SORUN YAŞANMAYAN WINDOWS VE ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN DYNED'İ AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ... >>> DYNED'İ İLK DEFA KULLANAN ÖĞRENCİLERİN PLACEMENT TEST'E (YERLEŞTİRME TESTİ) GİRMESİ GEREKMEKTEDİR. TEST SONUCUNA GÖRE PROGRAM SİZE HANGİ KURDAN BAŞLAYACAĞINIZI BİLDİRECEK VE O KURLARIN KİLİDİNİ OTOMATİK OLARAK AÇACAKTIR. TESTİ YARIDA BIRAKIR YA DA BAĞLANTINIZ KOPARSA TEST KİLİTLENECEKTİR. BU DURUMDA EĞİTMENİNİZE BAŞVURARAK KİLİDİN AÇILMASINI SAĞLAYIN. AKSİ TAKDİRDE PROGRAMDAKİ DERSLER AÇILMAYACAKTIR... <<<

21 Şubat 2009 Cumartesi

QUICKTIME EN SON SÜRÜM


Bilgisayarında Quicktime programı olmayanlar, programın en son sürümünü (Quicktime 7.6) aşağıda yer alan, Quicktime'ın kendi sitesindeki linkten indirebilirler.

15 Şubat 2009 Pazar

DYNED'DE ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞABİLİRSİNİZ.

Bazen meydana gelen DynEd'e internet erişim problemlerinden siz de olumsuz yönde etkileniyorsanız çevrimdışı (internete bağlı olmadan) çalışabilirsiniz. Hiçbir sorun yaşamadan aynen internete bağlı gibi çalışabileceğiniz bu yöntemin 2 şartı var: 1) O bilgisayardan, Dyned'de daha önce mutlaka en az 1 defa çevrimiçi (internete bağlanmış olarak) çalışmış olmak, 2) Çalışmalarınızın boşa gitmemesi için, çevrimdışı çalışmanızdan sonraki 14 gün içinde aynı bilgisayardan mutlaka bir çevrimiçi çalışma yapmak ve böylece sisteme bilgilerin kaydolmasını sağlamak. Zira, çevrimdışı çalışmalarınızdan ana sisteme en fazla 14 gün önceye kadarını kaydedilebiliyorsunuz.

Dyned'i açamayanlar, internetle ilgili hata mesajları alanlar sorunsuz şekilde ÇEVRİMDIŞI oturum açabilirler. Ancak yukarıdaki iki şarta mutlaka uymalısınız. Çevrimdışı çalışmak için yapmanız gereken şifrenizi yazdıktan sonra altta yer alan ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞ seçeneğini işaretlemek.

14 Şubat 2009 Cumartesi

UYARI: DYNED SUNUCUSUNDA (SERVER) PROBLEM VARKEN KURULUM YAPMAYIN.

Dyned'i kurmaya çalışanların bir kısmı Versionw.ini hatasıyla karşılaşıyorlar ya da kurulumlarını tamamlayamıyorlar. Bunun sebebi Dyned kurulumu sırasında programın Güncelleme işlemi yapmak istemesi, ancak bunu yaparken de program ana server'a bağlanamadığı için işlemin yarım kalması. Bu tür hatalarla karşılaşmamak için; Dyned'i kurmadan önce Dyned'le ilgili bir internet probleminden haberdarsanız, kurulum işlemini erteleyin ve Dyned'deki internet sorununun çözüldüğünden emin olduktan sonra kurulumu yapın. Ya da programı kurun ama güncelleştirme işlemini daha sonra yapın. (DYNED NASIL KURULUR başlıklı yazımda, güncellemenin daha sonra nasıl yapılabileceğini anlatmıştım.)

DYNED NEDEN AÇILMIYOR?

Sürekli olarak "Dyned neden açılmıyor?" şeklinde soru soran arkadaşlarımız bu sitedeki yazıları okumuyorlar anlaşılan. Bu konuda birçok yerde açıklama yaptığım halde hala aynı yönde sorular geliyor.

Evet; Dyned bazen açılmıyor, çalışmıyor, açmaya çalıştığınızda kilitleniyor gibi oluyor, karşınıza beyaz bir ekran çıkıyor ya da uzun bir süre açılmasını bekledikten sonra Internet'e bağlı olduğunuzu kontrol edin şeklinde bir mesaj çıkıyor. Bazen 1 gün boyunca Dyned'e girmeyi başaramadığınız bile oluyor. Ya da programı kurarken Versionw.ini hatası diye bir mesaj çıkıyor karşınıza.

Şunu bilin ki bunlar sizden kaynaklanmıyor. Yani, panik olmayın. Dyned'e girememenizdeki problem Dyned sunucularındaki yetersizliklerden ve arızalardan kaynaklanıyor. Bu sunucular aşırı yoğunluktan bazen yetersiz kalıyor ve girmeyi denediğinizde ana sunucuya bir türlü bağlanamıyorsunuz. Bu nedenle de program açılmıyor. Şundan emin olun ki, eğer evinizde internet sorunsuz çalışıyorsa; Dyned'in açılmaması geçici bir problemdir ve Dyned sunucusundaki problem giderilince gene programı açabilirsiniz. Bu durumla karşılaştığınızda bir müddet girmekten vazgeçin ve daha sonra yeniden deneyin. (Eğer evde kendi bilgisayarınızdan DYNED'i kullanıyorsanız, ÇEVRİMDIŞI KULLAN seçeneğini işaretleyerek DYNED'e girebilirsiniz. Bu şekilde çalışmalarınız kendi bilgisayarınıza kaydolacaktır. Ancak unutmayın, 14 gün içinde aynı bilgisayardan mutlaka çevrimiçi DYNED'i kullanmalısınız ki yaptığınız çalışmalar ana sisteme kaydolsun.)